Tugcev gizem-cbn Ben normal doğum düşünen biri olarak yakından tanık olduğum bir durum: çok yakınım normal doğum istiyordu ve çok uzun saatler süren sancılar eşliğinde doğum yaptı. O kadar bekleyip sezeryan olmak istemedi son anda. Doktorda vazgeçiirmedi zaten. Ama kendisi asla hemen ayaklanamadı. Kanamaları çok uzun sürdü ve çok ağrısı oldu. Korkutmak için yazmıyorum ama bu ayaklanma vs gibi süreçler kişiyle ve doğum süreciyle alakalı kesinlikle. Normal doğum yapıp hemen ayaklanan tanıdıklarım da var. Ama kimse birbirinin aynısı değil maalesef. Kişi kendini nasıl iyi hissedecek ve bebek nasıl gelmek istiyorsa o şekilde olması lazım. Ben sürece normal doğum olarak başlamak istiyorum ama şartlar zorlarsa da o son raddeye kadar doktorumun beni bekletmesini istemiyorum. Sonuçta çatı muayeneleri vs bunun için yapılmıyor mu
gizem-cbn Tugcev kesinlikle baktım açılmam yok baktım sancım az suni sancı bile verdirmeden sezaryen isteyeceğim.
gul-lale1 Tuba04 yok canım biliyorum pişman değilim sezeryan için, ama insan 1 tarafdan merak ediyor. Tabii ki normal doğumda en önemli doktordur yoksa çok kötü sonuçlar oluyor
gul-lale1 amayinedeiyiilerledim ben şöyle düşünüyorum kadınları normal doğum sağlıklıdır deyip kandırıyorlar. Neyi sağlıklı pardon? Tamam kimine göre rahat kimine göre kötü geçe bilir ama bence sağlıklı olmakla hiç alakası yok. Sezeryan da zor . Ben sezeryan oldum ve onun da kendisine göre zorlukları var, ama pişman değilim yine olsa yine seçerdim. Tamam ilk zamanlar çok çok zor ,çok fazla dikkat etmek gerekiyor ama olsun
amayinedeiyiilerledim gul-lale1 bazen işte bebek için sağlıklı olmuyor. Omuz takılması, oksijensiz kalması, kanala sıkışması, kordon dolanması ve bir sürü komplikasyon. Ayrıca bi yerim kesilecekse karnım olmalı makatım değil🥲
semra2598 Tuba04 günümüzde artık normallesti sezeryan canı sıkılan sezeryan oluyor bende bilmiyorum ama büyük ihtimalle kendileri özelde oldu . Onlara göre Normal doğum kolay olduğu için milleti öyle yapıyorlar sanırım.