ponck-123 okula giden çocuğum olduğu için ben keki çok koyuyorum buzluğa. Bir seferde çeşit çeşit 3-4 kalıp peşpeşe pişirip dilimlediğim oluyor buzluğa koymak için.
Sadece buzluk kokusu olmaması için iyice paketlemek gerekiyor. Ya 2 kat poşet ya da streç+poşet yapabilirsiniz. Çıkarınca zaten kendi kendine çözünüyor 10 dk.da. Beslenmeye koyacaksam direkt koyuyorum, okula gidene kadar çözünür diye.
Açma poğaça da aynı şekilde pişirip koyuyorum. Sadece çözünmesi biraz daha uzun sürebiliyor 15-20 dk gibi. Bazen de en kısık ateşe kapaklı teflon tavaya koyup ısıtarak çözdürüyorum.
Tatlı tuzlu kurabiye de pişirip koyuyorum. Onlar da çabuk çözünüyor. Hatta bazen donukken yiyorum, buzlu değil de soğuk olıyor sadece yerken😅
Börek çiğden de pişmiş de koyuyorum. İki şekilde de güzel oluyor. Yine sigara böreğini peynirli ve kıymalı olarak yapıp koyuyorum, 5 dk.da pişip hazır oluyor hemen.
Yapabiliyorsanız içli köfte mantı olabilir. Sarma dolma koyabilirsiniz yarı pişirerek(çiğden olunca pirinçleri kırılıyor bazen pişerken)
Yemek için kurtarıcı olarak köfte (normal köfte, ekşili köfte için top top, kadınbudu vs) koyabilirsiniz.
Haşlanmış didiklenmiş tavuk olur, pilav pişirirken suyunu verince üstüne atarsanız tavuklu pilav olur.
Nohut kuru fasülye haşlayıp dondurursanız, lazım olduğunda donuk olarak kullanarak yemek pişirebilirsiniz hemen.
Kavurma yapıp koyabilirsiniz, pilav demlenene kadar onu da teflon tencerede kısık ateşte ısıtıyorum ben.
Sulu yemek ve çorbaları da dondurucu için değil de buzdolabı için hazırlıyorum bazen. Kaynar kaynar kavanoza koyup hemen kapak kapatınca vakumlanıyor, 2-3 hafta dayanıyor buzdolabında. Doğuma gitmeden yapabilirseniz birkaç hafta rahat edersiniz.