Vera Kızlar yarın kontrolüm var 25 haftalık hamileyim doğalgazımda bi sıkıntı var temizlik yapmadım doktor bi sorun olmadıkça bakmaz dimi bu hafta da en son 21 haftalık gitmiştim. Öyle görmek istese çok utanırım ama su ısıtmaya çok üşeniyorum şimdi bile üşüdüm banyo yapsam hepten üşürüm Of kafam karıştı 😩
DCAbr Vera o haftalarda bana hic bakilmadi alttan yani sen dersin istemiyorum diye bi sıkıntın varmi saglik yonunden alttan muayeneyi gerektirecek bilemiyorum ama eger yoksa zaten bakacagini zannetmiyorum
ATC Vera o hafta da bakmaz diye düşünüyorum bana bakmadı yani temizlik den kastın ağda galiba kişisel temizliğini kuaförde yaptırıp evde suyu ısıtıp ılıtarak yapabilirsin canım
Zhraagk Üstten bakmaları gerektiğini söyle zaten temiz olsan bile alttan baktırma derim.. tehlikeli..
msrrf Zhraagk vajinal ultrasonun hicbir zarari yok. lutfen kimseyi yanlis yonlendirmeyin. aksine vajinal ultrason cogu zaman daha net bilgiler veriyor, olcumler daha saglikli oluyor.
Krasivyy Zhraagk neyi tehlikeli insanları ve kendinizi korkutmayın canm bnm sık akut ağrı ve samcılarım oluyodu defalarca slttan baktılar gayette sağlıklıyız çok şükür bazı durumlarda vajinal ultrason şarttır
Vera DCAbr yok canım çok şükür ara ara bel ağrım oluyor bi an dedim sancı mı ama normalmiş bu haftalarda
Vera ATC kar yağdığı için çıkamadım canım Ağdaya gidiyorum normalde düşerdim buz diye korktum jiletle alim dedim ama çok soguktu su 😳
mdn9o Ben 26. Haftamdayım. Geçen hafta vajinal ultrasonla baktı doktor ilk kez. Servikal uzunluğu ölçelim daha garanti olur vajinal dedi. İstemiyorum dersen de bakmaz zaten. Vajinal ultrasonun hiç bir zararı yok arkadaşlar.
msrrf hanimlar vajinal ultrasonun hic bir zarari yok. hatta bazi durumlarda kurtarici bile. rahim agzi uzunlugu karindan bakilan ultrasona gore vajinal bakildiginda daha net olculuyor. ki rahim agzi yetmezligi erken dogum ve dusuklere neden oluyor. bunlari yasamamak adina doktora guvenmek ve tedaviyi kabul etmek gerekiyor. 2 kere yasamis biri olarak soyluyorum. suan 2. bebegime hamileyim 31+6 olduk bugun . 19.haftadan beridir wc ye bile kalkmadan yatiyorum. eger doktorum 19. haftada alttan olcum yapmasaydi bu bebegimi de kaybedebilirdim 😔
fatmanurkantar Vera doktorunuzun bileceği iş bakmak isterse ( zararlı asla değil) dersiniz ki müsait değilim öğleden sonra yada ertesi gün yine gelebilir miyim dersen gayet anlayışla karışlar ikili testimde bebeğim göstermedi doktorda altyan bakalım dedi dedim müsait değilim isterseniz öğleden sonra yada yarın sabah geleyim öğleden sonra gelebilirsin hem biraz hareket et falan demişti öğleden sonra gidince bebeğim gösterdi kendini gerek kalmadı kendinizi kasmayın zaten doktorların aman hadi şunu altyan muane edeyim demiyorlar derse gerçekten gerekli görürse der aklınızda bir şüpheniz olmasın
Vera fatmanurkantar bana da 13 haftama kadar hep vajinal muayane yaptı canım doktorum o konu da hiç bir kuşkum yok. Bakalım Derse doktorum senin dediğin gibi diyeceğim çok teşekkür ederim 💕🙏🏻
Elmassyavuz Vera bi problem görmedikleri sürece o haftalarda alttan bakmıyorlar canım bende 27.haftamdayım kanamam olmuştu açıklığım varmış her kontrolümde mecburen alttan kontrol ediyor açıklığım ilerliyor mu yoksa sabit mi diye görmek için karnımdan bakıldığında orası gözükmüyor maalesef ama bi problemin yoksa dert etme bakmazlar
Chan Zhraagk Bunun vajinal muayene ile kesin bir alakası olduğuna dair delil var mı? İnsanlar anlayamadığı şeyleri kötü olarak yaftalamayı çok seviyorlar. Hamileliğimin başından beri 5-6 defa vajinal muayene oldum. Hayır, rahim ağzı kısalığım olmadı. Lekelenme bile yaşamadım. Çok şükür düşükte geçirmedim. Vajinal muayene dediğimiz şey eşlerimizle yaşadığımız ilişkiden bile daha hafif ve kısa bir işlem :)
Sultan42 Zhraagk tehlikeden neyi kasdettiğini anladım ben canım erken haftalarda sorun görünmediği sürece bakmıyorlar zaten açılma olmasın uyarlanmasın diye
Snglfth Zhraagk onun alttan bakma ile ilgisi yoktur doktor söylemişmiki bu yüzden oldu diye öyle bir şey olsa zaten ilk baş doktor istemez yapmayı onlar bizlerden daha çok bebegı düşünüyorlar yanlış algı yaratmayalım lütfen banada kaç kere baktılar bi sıkıntı olamadı sıkıntı yaratacak bir durumda değil zaten
Zhrnc Vera Türkiye de çok nadir vajinal muayene yapıyolar Keseyi görmek için ilk haftalarda, yada sıkıntılı bi durum varsa ara dönemlerde yapar Bi sorun yoksa bakmazlar merak etme
Vera Chan 13 haftama kadar hep alttan muayane oldum kesinlikle inanmıyorum Bende canım düşükle vs alakası Yok. Hatta kuZenim yurtdışıda yasıyor 4 aya kadar hep vajinal muayene yapıyorlar dedi.
Sultan42 Chan malesef ama benim kuzenimde erken Doğuma sebep oldu sorun yokken doktoru baktığı için doktor seçimi çok önemli bence zaten arkadaş tehlikeli demesinden kastı sorun olmadığı sürece alttan muanede buyarız şeyler yaşayabiliyormuş diyor