@MerVe39- inşllah sağ salim alırız kucağımıza gittiğimiz bir muaynedede yukarı çıkmış derler bir mucize olur inşallah ✨🌸

@Mylittlemermaid çok teşekkürler bende fakülteye randevu aldım perinatolaga detaylıyada giricem inşllah sorunsuz alırım bende kucağma bebeğimi

masalto bende de aynı durum var sürekli dikkat ediyorum doktor 20. Haftalardan sonra çıkabilir dedi 2 defa kanamam olmustu benim

@Sevde11 kaçıncı haftalarda kanama oldu acaba ben 13+2 yim şuan henüz olmadı kanama olunca nasıl bir yol izledinz hastanede yatış yptılarmı

Hazır post varken sorayim 20 haftalık hamileyim gelişimi iyi dedi 360 gram Plesantada hafif ödem var dedi devletteki doktor korkmalıyım bilmiyorum neden olur ne yapmam lazım benim özeldeki doktoruma daha randevu var geçen hafta gitmiştim öyle bişe demedi kötü bişe olsa söylerdi öyle değil mi

masalto 15. Ve 16. Haftalarda olmustu kanama ,serum, düşük önleyici ilaç ve haftada 1 defa da igne vermislerdi, ben yatış istememiştim ama doktor söylemişti şuan çok dikkat ediyorum ağır kaldırmak ,yurumek ,ilişki yasak , size de geçmiş olsun çoğu kişide olmuyor kanama insallah sizinde olmaz

@Sevde11 aminn inşllah şuan hayatınıza normal devam ediyormusunuz temizlik falan yoksa yatarak dinleniyormusunuz sürekli hayatınızı kısıtladınızmı

@Sevil1996 korkmayın bence netten baktım önemli biriey gibi görünmüyor hatta yaz aylarında neredeyse çoğu gebede olurmuş içinizi ferah tutun iyi dşünün iyi olsun

masalto çoğu zaman yatiyorum ayaklarımın altına yastık koyup kanamam olduğu için korkutmuştu bizi ,elim biseye gitmiyor o yuzden . Sadece yemek yapmak için kalkıyorum onu da eşimle birlikte yapmaya çalışıyoruz 😕😕

masalto doktorda üzerinde durmadı 🫤ama insan korkuyor işte rabbim korusun tüm bebeklerimizi

masalto bu konuyla ilgili size söylemek istediklerim var,ennn en önce çok araştırıp hamileliğinizi kendinize zehir etmeyin,haftanız çok erken yapışıklık nereden çıktı ki yapışıklık ilerleyen dönemde gelişiyor mr yöntemiyle netleştiren doktorlar var ya da doğumda belli olur diyen yani şu an sizin zaten yukarı çıkma ihtimali çok yüksek çünkü bebeğiniz çok küçük bebek büyüdükçe plasentayı yukarı çekecek,canım ben ilk çocuğu normal doğum yaptım,ikincisinde plasentam aşağıdaydı marjinaldi ama yani tam kapatmıyordu(plasenta çeşitlere ayrılıyor) hiç kanama yaşamadım detaylıda söyledi dr ilk ve 28-30arası çıktı yukarı ve normal doğurabileceğimi söylediler ancak 40.hafta kordon dolanmasından sezaryen oldum,3.hamilelikte yine plasenta previaya yakalandım detaylıda totalis dendi yani tam kapatıyordu en tehlikelisi,tabi diğerinde çıktı bunda da çıkar düşüncesi içimde,günlük işlerime devam ettim kendimi çok yorduğum bi gün 36.haftamda çeşmeden sun akar gibi kanamam başladı ama bebeğim hareketliydi ve asla kötü düşünmedim doğumumu durdurdular tabi bebek doğacak diye kuvöz ambulans ayarlandı kanama azalınca gerek kalmadı 6gğn hastanede tedavi gördüm işte magnezyum sülfat iğneler ped takibi falan filan,sonra anneme geçtim hiç kalkmadan yattım sağa sola dönerken bile lekeler geliyordu pembe kahve yani yakamı bırakmadı hiç kanamaya yakın haller,yattığım yerde yine kanama oldum yine hastanede yattım derken bi ev bi hastane 36ya geldiğimde biraz kenara çekilmişti plasentam kendi dr gittim o yaparım ameliyatını yapışıklık yok dedi(diğer doktorlar hep yapışık diyordu,mr ben kabul etmesim)37 sonlarında gün verdi ancak suyum kanamam aynı anda gelince 37+0 da sağlıkla kucağıma aldım ameliyatta hiç sorun yaşamadım🤲🏻bebeğimle hep konuştum onun keyfi yerindeydi zaten bebeklik bir şey değil plasenta yerleşiminin farklı olma durumu bu o kadar kanamaya sıkıntı yaşamadım çok şükür,4.ye hamileliğimde de yani şimdiki yine plasenta aşağıda dendi netleşemedi bi türlü perinatolg takipliydim yine sonra alt segment dendi en son 3-4 cm yukarı çıkmış tamam yine sezaryen ama en azından previadan kurtuldum bunda hiç kanamaolmadım çok şükür 34+3 oldum,birazcık uzun oldu kusura bakma ama bu konu benim konum🙈

@Blackkcat yok çok iyi yaptınız anlatarak bana doktorum 11+6da söyledi şuan 13+3 oldum inşallah dediğiniz gibi yukarı çıkar endişeyle yaşıyorum hareketli bir hayatım var kısıtladım biraz tek dileğim muayneye gittiğimde yukarı çıkmış denmesi bende perinatolga ve detaylıya giricem inşllah güzel şeyler duyarım kimin duası kabul olur bilinmez dua edermisiniz sizde 🙏

masalto bu arada 26.haftamda kanamam başladı yanlışlıkla 36 yazmışım,bende çok hareketli biriyim kendi işimiz var evim büyük,çocuklarım var ve hiç derdim bitmez🙈ama kanama varken annemde mecbur yattım zaten sağa sola dönmekte zorlamıyordum,yapacağın şey pozitif olmak iyi düşün iyi olsun,zaten haftan çok küçük yapışıklık falan çıkar aklından,hareketlerini az da olsa kısıtla madem güzelce yukarı çıksın plasentan,bana istediğğn şeyleri sorabilirsin her zaman

masalto bu arada elbette dualarımda severek yer vericem size de🤲🏻🥰