tugcesakzci gebelikte çok kilo alınırsa zaten yüzde doksan şeker oluyor her hamile de kilo aldığı için ve vücut bu kiloyu tanımadığı için pankreası da ona göre çalışamadığı için şeker her hamilede oluyor önemli olan ne miktarda tatlı yenildiği, karbonhidrat tüketildiği burada da herkesin bir tezi var bu da sizin fikriniz, teziniz ben katılmıyorum benim bahsettiğim bu yükleme sonrası bebeklerde oluşan ya da oluşabilecek durumlar ile ilgili şeylerle ilgili bir araştırma varsa ondan da bahsedelim o halde lütfen. Düşmesin tutunsun diye progestanlar, kan sulandırıcılar, demir ilaçları,vitaminler kullandığımız bebeklerimize bir anda kilolarının yüzde onu kadar saf glikoz yükleyince ne oluyor acaba bakın ben tamamen şekere hiç bakmayalım bir şey olmaz kafasında bir anne değilim çünkü hamilelikte illaki vücutta kilo alımı olduğundan şeker ile ilgili yükselmeler olabiliyor ama bunu bir anne adayının benim gibi arada ölçtürmesi ve ona göre beslenmesi ile kontrol altında tutması da mümkün şeker yüklemesi bana göre kokaycılık anne için de doktor için de ama bebek için pek öyle olduğunu sanmıyorum