Ebrar042 kalbinin delik olması farklı bir olay ama yani doktor mu dedi seker yüklemesi yüzünden oldu diye ? Kirli bilgi konusunda haklısın,hem benim hem eşimin ailesinde ve birinci derece akrabalarimizda seker yok. Ama ben kendimde gebelik şekeri olabileceğini düşündüm belirtiler o yöndeydi. Glikoz içerken tereddüt ettim. Ama şimdi pişman değilim çünkü emin oldum.Ha şöyle biseyde yaşadım seker yüklemesinden sonra gittiğim diğer kontrolde bebekte gerilik çıktı hemde 4 haftaya yakın. Biz başka şehirde oturuyoruz, apar topar İstanbul’a Kanuni’ye gittik. 28 haftalığım bu arada. Yolda giderken eşimle herseyi sorguladık bi an da neden gelişimi durdu diye ve bizde o an seker yüklemesine bağladık. Ertesi gün doktora gittim, doktor hastaları içeriye ikili alıyor. Bir tane hamile kadınla ayni haftadayız, onun bebekte de gerilik var ve bi kaç tane daha sorun çıkmış. Kadının kan değerleri de sıkıntılı gelmiş. Doktor soruyor ikili taramayi yaptırdın mı, detaylı ultrason sonucun nerede, seker yüklemesi yaptırdın mı. Hanımefendi hiç bir testi yaptırmamış, detaylı ultrasonu bile. Doktor sinirlendi ve eline kağıt verdi, yarın sabah gidip seker yuklemesini yaptırıp sonucunu bana getireceksin dedi. Direk emretti, kadın çıktı odadan ama doktor sinirli. Beni sinirli bi şekilde muayene etti. 😁 Ama bana bir rahatlama geldi çünkü bende seker yuklemesine bağladım bebeğimin durumunu. Muhtemelen bana da yaptır diyecekti. İyice bi araştır ona göre hareket edersin, doktorun da ona göre hareket eder. Takip falan yapar en azından. Geçmiş olsun, sağlıkla sihhatle gelsin yavruların 🌸