Öncelikle bir sezaryen hep sezaryen değildir diyerek sözlerime başlamak istiyorum hikayemi yazıyorum ki sizede ilham olsun🤗 İlk gebeliğimde hem tüp bebek olması, hem panik atak rahatsızlığım hem de doktorların bana sen asla normal yapamazsın çatın dar demesi ile kendimi sezaryende buldum. Ameliyattan çıkınca gerek çocuğumla ilgilenememek gerekse acı eşiğimden dolayı cok zorlandığım için pişman oldum neden dedim neden denemedin normali hep içimde kaldı daha 1 haftalık lohusayken ssvd araştırması yapmıştım o zamanlar bi doktor buldum nehir bayram hep onu takip ettim dedim bi gün kendim gebe kalırsam normal yapıcam diye kafaya koydum. Ama kendim gebe kalamadıoım için dedim me zaman olur Allah bilir belki hiç belki bi kaç sene sonra derken oğlum 1 yaşını geçince hamile olduğumu öğrendim hemen doktora gittim kontrol olmak için doğum yaptığım hastaneye gittim ssvd denemek istediğimi söyledim doktor bana güldü neye göre senen cok az rahmin mi yırtılsın patlasın mı cesaretin varsa gel dedi ordan hemen çıktım başka doktora gittim yüzüme karşı risklerinden bahsetmicem direkt ölürsün dedi ordan da çıktım inanın hiç etkilenmedim cünkü böyle bi risk cok cok düşük bu yüzden hiç korkmayın. En sonunda nehir bayrama gittim bana ebe yA da doıla tutarsan daha fazla yardımcı olacağını söyledi biraz tabi oda risklerinden bahsetti ama benim kararlı olduğumu görünce deneyelim dedi. Kendine hemen bi ebe tuttum onunla ilerlerdim ssvd yapıcam diyince insanlar bana bi güldü sezaryenlisin ne alaka normal doğum riske girme vs etkilenmeye başladım doktorum kimseye söyleme boşver bilmesinler dedi öyle karar aldım dahada kimseye demedim. Sonra gelelim sona doğuma yaklaşmaya yakın doktoruma hocam benim çatım cok darmış bi muayene edin gerçekten öyle vi durum varmı dedim ben normalde yapmam doğum esnasında esneyen bi yer orası çatı darlığı diye bişry yok aslında dedi ama yinede 40. Haftada yapıyorum dedi 40. Haftada baktı sana kim çatın dar dedi hiç öyle bişey yok gayet iyi ve dokuların güzel 4 kilo bebeği bile doğurursun dedi canım doktorum nasılda hep olumlu şeyler söyledi beni rahatlattı. 40. Haftaya girdim hiç bir belirtim yoktu dedim heralde olmayacak ebem bana tarifler kasılma çayları vs bişeyler verdi onları yaptım ondan sonra 40+3 te gece 2 de birden suyum geldi ebemi aradım kasılmanı takip et dedi gece boyu 5 dk da bir sancı geldi gitti ama inanın çok hafifti yAni korkulacak biiey yok sabah doktora gittik 2 cm açılma var istersen yatış verelim istersen git ama biraz daha zamanın var dedi bende eve gittim eve gidince kasılmalar sancılar iyice sıklaştı baktım şiddeti artıyor eşimle hastaneye gitmeye karsr verdik ebeme haber ettim oda sen geç ben geliyorum dedi yatış yaptık nstye bağlandım 3 cmle girdik somra sancılarım başladı tabi biraz şiddeti arttı ama bi şekilde tolere etmeye çalıştım ebem bileğime esans sürdü o rahatlattı gezdird vs derken açıklığım 5 cm oldu sonra bi kaç saat içinde 8 oldu en som da ki sancılarda ne kadar dayanamıyorum desemde ağzımdan sezaryen geçirmedim 🤗 En son tam açıklık olunca doğumhaneye geçtik orada ebemin ve doktorumun beni güzel bi şekilde yönlendirmesiyle 3 :45 te kızımı kucağıma aldım. En korktuğum şey sezaryen dikişim oldu ama doktorum cok güzel yönetti en son taburcu olurken de sezaryen dikişlerine bakmadan yollamam dedi baktı ne bi yırtılma ne bi kopma hiçbişey yok 6 ay sonra gebe kal yine normal yapabilirsin dedi cok mutlu oldum lütfen sizde bedeninize güvenin keyfi sezaryen olmayın mecburi durumda tabi ki olması şart ams bile bile gidip olmayın normal doğuma şans verin. Kafa olarak beyin olarak cok rahatım mutluyum psikolojim cok iyi yürüyebiliyprum dikiş ağrım yok iki evladıma rahatça bakabiliyorum bunlar bile yeter benim için sormak istediğiniz başka şeyler varsa cevaplarım 🥰🥰
22 ay arayla ssvd yaptım cok mutluyum 🥰
1prensanne ay masallah gerçekten çok sevindim bende mecburiyetten sezeryan oldum geçen sene Mayıs ta bu sene Haziran’da gene doğumum olucak normal denenmedi ve ama çok istiyorum Diyarbakır da varmıdır ssvd yapabilen doktor 🥰🤲🤍
1prensanne Maşallah canım tebrik ederim seni. Ben de 3. gebeliğim için Ssvd düşünüyorum ve doktorumla şimdilik o kararda devam ediyoruz. Doğum zamanım tam da 2 yıl 2 ay aralığında olacak. Şimdi 35. Haftaya gireceğim. Son zamanlarda neler yaptın.
1prensanne ebem bana tarifler kasılma çayları vs bişeyler verdi onları yaptım
Bunlar nedir acaba bizede söyler misiniz?
1prensanne sizin adınıza çok sevindim sağlıkla büyütün çocuklarınızı🥰 ben de ssvd adayıyım araları 26 ay olacak inşallah neler önerirsiniz bu süreçte 34 haftalığız şu an şunu yaptım kolaylaştırdı dediğiniz bir şey var mı ? Benim de ilkinde baş çevresi geniş normal doğmaz iri bebek 4-4bucuk kilo dediler 40+2de sezaryen oldum 3630gr doğdu😒 ama hiç sancım ağrım olmayınca bunda da olmazsa diye tedirgin oluyorum
2bebek1 sizinle aynıyız 🥰🙏
Ozgecan_caka21 Bemce araştırın illaki vardır önemli olan sizin kararlı olmanız gerisi halloluyor 🥰
2bebek1 olur bence olumsuz düşünme cünkü benimde 40+3 te geldi geç oldu yAni ama olsun sabırla bekleyince oluyo doktorum bana 42 ye kadar bekliyorum normalde dedi düşün yAni. Sana önerim evde sürekli hareket halinde ol yerden bişey alacağın zaman belini kırıp eğilme bacaklarını açıp eğil ki oelvis kemiklerin açılsın yürüyüş yapabilirsen arada yap bi yere giderken asansöre binme öerviden cık benşm küçük çocuğum olduğu için ekstra sürekli yürüyüşe çıkamadım 😀 Kendine ve bedenine güven sancılar doğum anı hepsi geçici zor ams güzel sonrası kuş gibisin karnımda sezaryen ağrım yok mesela bu cok güzel bişey 🥹 bu arada doktorum bana 3350 dedi benim bebiş 3850 doğdu yAni kiloya bakma doktorum bana 5 buçuk kiloyu bile normal doğurtuyorum dedi düşün bedenimiz ona göre yaratılmış
yagmur_vera hareket halindeydim hep yere eğilirken bacaklarımı açıp eğildim pilates yaptım arada hurma yedim yürüyüş merdiven çıktın sık olmasada yaptım arada yAni bacaklarını esnet böyle ağlar yapar gibi yerden bişey alırken heo aç bacağını onun dışında ekstra bişry yok gerisi rabbime kalmış inşallah sizde Nırmal yaparsınız
3438FG 5 bardak suya 2 kök zencefil, 2cubuk tarçın ve 10 tane karanfil at bunları aktardan al sonra kaynat 10 dk gün boyu iç bunlar kasılma çayıymış
Rahim ağzını yumuşatmak içinde bi tarif verdi:
11 tane hurma ve 1 tane çubuk tarçını 3 su bardağı suda kaynat iyice hurmaların çekirdeğini çıkar şutu yarı yarıya gelince bardağa koy iç
1prensanne Çok teşekkür ederim 🫶🏻
1prensanne çok geçmiş olsun gozun aydın… Esans adı ne acaba
12hafsagunkokkaya96 ya onu tam bilmiyorum böyle ferah bişeydi ama isterseniz ebeme sorabilirim
1prensanne ayy maşallah bende 4. Doğum olacak korkuyordum sezeryanla mi olsa diye düşünüyorum açıkçası ama yine de normal istiyorum yazdıklarınızı okuyunca normal candır ya dedim birde esans ve kasılma çayı demişsiniz bunlar nedir
- Düzenlendi
1prensanne @Zuhalsebu maşallah darısı isteyen herkesin başına 🤲🏻
1prensanne Allah analı babalı büyütsün❤️ ben 48 ay arayla yapıcam ama destekleyen doktor yok mecbur yine sezaryen olacağıö😔
1prensanne Cevabınız için çok teşekkür ederim. İnşallah nasip olur🙏🥰
1prensanne iyi olur
1prensanne teşekkür ederim sağolun destek verdiğiniz için arastiricagim🥰
1prensanne kesinlikle katılıyorum çok teşekkür ederim 🥰💐