2512tugbaclk Bende ameliyat olmak istemem yani, hani normal doğumda bebek doğduktan sonra rahatlıyosun diyorlar. Mesele bende bu yüzden isterim yani. Ağrı, sızı, iyileşme sureci vs . durumları yaşamak istemiyorum. Ama hastalığım buna musade etmiyor mecbur genel anestezi altında sezeryan olacağım. Benim yolum bu şekilde yapacak bisey yok. Bi kaç kişi tanıyorum kadın doğumda çalışmış ikisi zaten doktor, bu iki kiside ayni seyleri söyledi. Birinin cumlesini olduğu gibi aktarıyorum; “ben cocuk doğurmaya karar verdiğimden kesinlikle sezeryan olurdum, vajina eskisi gibi olmuyor dedi.” Şöyle bisey de var. Kadın doğum doktorlari olarak söylüyorlar bunu. Insan sorguluyor tabi. Ama normal doğum yanlısı doktorlarımız da var. O yüzden akışına bırakmak gerekir.
bebek nasıl yönlendiriyorsa öyle olmalı, o belirlemeli. Son olarak vajina yapısının bozulması ile ilgili şöyle biseyde var. Her normal doğum yapanın vajinası bu şekilde olacak diye bisey yok. Bu bize anlatılanlar genelde çoklu doğumlarda meydana geliyormuş. Bu gerçeği de gözardı etmemek lazım. Ama dediğim gibi akışına bırakmak lazım.