Babykalamar arkadasimin oglu 1.5 yasinda anne baba teyze gel yemek yada bi arkadssinin adi duru duru diyebiliyor yani kelimeler. cok yakin tanidigimiz bukonuda uzman doktor. bize soyledigi 2 yasindaki cocugun cumle kurmasi gerektigiydi. anne aciktim anne gel babamla markete gittik gibi. bide mesela anneanneye nanii diyorsa bunu konusuyor saymiyor doktorlar 2 yasdan sonrasindan bahsediyorum. uydurma kelimeler konusmadan sayilmiyormus bende duydugumda cok sasirmistim. ama 1.5 yas icin bikac kelime yeterli:)
Mirach Seymagncc sizinki yine iyiymiş. Bizimkinde hiç yok. Ağzının kalabalığı ve heceler var birleştirme yapmıyor. Her çocuk farklıdır. 3 yaşına kadar bekleyelim dedi doktor bana. Düzgün konuşması benim oğlumun da yok. Üzülüyorum evet ama bakalım
gdaslik Seymagncc benim kızım erken konuşmuştu bir buçuk yaşındayken baya net bir şekilde cümleler kuruyordu. Ama herkes konuşması yaşıtlarından önde dedi kreş öğretmenleri falan da. En iyisini doktorunuz bilir doktorunuza sorabilirsiniz 18 aylıkken kaç kelime söylemesi gerekiyor diye. Bir de biz çok fazla şarkı ve tekerleme söylüyorduk belki bunlar da konuşmayı hızlandırmıştır.
Lavinya_21 Seymagncc 16 aylık oglum anne,baba,meme,hadi,eyze diyor ve ne istiyorsa onu alıp bana veriyor yiyecek fln olsun. Kumanda ve telefonu bana verip acmamı istiyor. Suyu alıp bana veriyor içirmem için. Bay bay fln yapıyor
Lalemm86 Seymagncc bol bol kitap okuyun oğlum iki buçuktan sonra konuştu kızım 18 aylıktan sonra baya baya konuşmaya başladı erkekler kızlara göre daha geç konuşuyor oğlum hatta konuşsun diye haftada üç kere kreşe gönderiyordum çok fatdası oldu tekli kelime söylüyordu ama cümle yoktu mesela anne su getir gibi kelimeler anne baba abla abi diyodu
Lalemm86 Seymagncc bir akdaşımın oğlu dört yaşında hiç anne baba bırakın cümle kurmayı tekli kelimeleri bile yok bu sene okula başladı her yere götürdüler sorun yok çocuk konuşmuyor bence erken kreş çok faktörü var evde ne konuşursan konuş ne okursan oku ben erken yaşta kreşe verdim öyle faydasını gördüm
Seymagncc Cok teşekkür ederim kızlar 😊 Cok şükür çocugumda gözlemledigim bir eksiklik yok Sadece merak ettim diger bebekleri İletişimimiz cok iyi Bebegini getir yastıgını getir battaniyeni getir dedigimde bile hepsini bilir anlar getirir Anne baba mama meme bebek dede ver bitti koy ve aklıma gelmeyen bu tarz birkaç kelimesi daha var Sadece acaba eksigimiz varmı yasıtlarına göre yoksa aynımıyız diye merak ettim 💕 Çok panik oluyorum istemesemde tv izlemeyi cok seviyor acaba bir etki yaptı mı eksigimiz varmı diye sormak istemiştim 😊