Deryagamze Melek2023 ben bir yan etkisini görmedim. Ve olumsuz yanlarını bugün yengemden duydum. Araştırmamıştım bile 😂
Deryagamze Melek2023 tgc_gzm2018 ben özelde var diye biliyorum. Ebeye sorduğumda acı seviyesi 10 ise 2 ye düşürüyor. Ki gerçekten de öyle. Acı seviyesi çok yüksek siz kalan 2 yle ıkınma hissi oluşuyor. Saat geçtikçe de etkisi azalıyor. Ama açılma ilerlediği için doğum gelmiş oluyor.
Deryagamze minnoskonunannesi doktorumda öyle dedi. 5 cm olunca epidural takıldı. Aynı zamanda suni sancıyı da verince açılma ilerledi. Yalnızca epidural yapılıp beklenseydi yine açılmam ilerlemezdi. Benim 3 saat boyunca 4 cm yukarı çıkamadı açılmam.
Deryagamze Edos1212 Edos1212 ben ıkındım. Çünkü belli saatten sonra epiduralin etkisi azalıyor bence . Ama doğumun geldiğini bildiğiniz için sıkıyorsunuz dişini.
Deryagamze Ama sizler deyince farkettim. Biraz bel ağrısı var. Yürümemi yavaşlatıyor biraz. Sanırım epiduralin yan etkisi.
Mervesrsy Deryagamze amin öncelikle çok geçmiş olsun doktorunuzla hep iletişim halinde miydiniz her anınızı mı paylaştınız
Deryagamze Mervesrsy evet evdeyken mesajla. Hastane de de geldi gitti ve ebe vasıtasıyla iletişim hep. Gebe takibimde de ondaydı. Sağolsun çok ilgiliydi. İzmir Medifema da Emrah hoca.
Mervesrsy Deryagamze maşallah çok güzel ben İstanbuldayım zaten de acil durumlarda arayabiliyorum inşallah öyle bir durum olmaz da mesajlara çok geç cevap veriyor çünkü yoğun bir insan ama çok ilgili çok seviyorum her muayenede beni rahatlatıyor şimdi 2 haftada bir gidiyorum bakalım bizimki ne zaman gelecek 😇 su an 34 haftadayız Allah bebişinizi hayırlısıyla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Gizzoli Deryagamze epidural için öncesinde mi doktorunuzla konuşmuştunuz? Yoksa doktorun süreç içerisindeki kararı mı oldu
H1tce2 Edos1212 epidural nasıl oluyor hiç bir fikrim yok ama o ikinamiyorsun diyenler zaten ebe seni çok güzel şekilde yönlendiriyor hatta nasıl yapman gerektiğini bile gösteriyor çok affedersiniz ama sanki büyük tuvaletini yapacak gibi hissediyorsun o sırada o yüzden biraz tedirgin oluyorsun ama ebe söylüyor bu şekilde olur diye kimseyi dinlemeyin herkesin vücut yapısı farklı çünkü
Deryagamze Ankara-58 suda eritilen bir ağrı kesici verdi onu kullanıyorum. İster istemez huylanıyorum. Biraz farklı ama aşırı yok. Doktor 1 2 hafta içinde düşer dedi. Bir de antibiyotik başladı. İnfex 200mg. Sen dikkat et enfeksiyon kapmış olmasın. Allah korusun
Sibelipekf Ben de normal doğum yaptım fakat o kadar zorlu geçti ki artık yere yigilacaktim ve doğum sonrası da psikolojik olarak herhalde ayaklarım tutmuyordu. Kollarımı ayaklarımı kaldırmakta zorlaniyridum yürürken hala dikişlerim ağrıyor
denizgurbuz Edos1212 bunu bende doktoruma sormuştum uyuşma oluyorsa ıkınma nasıl oluyo diye uyuşma değil sadece ağrıyı acıyı hissetmiyorsun dedi
denizgurbuz Deryagamze Çok güzel doğum olmuş maşallah 🧿 Yarın bende 38+1 oluyorum bu gece bişey olmaz inşallah 😂
Ankara-58 Deryagamze bilmiyorum cnm kızarıklık alvar enfeksiyon kaptiysa alttan muayene korkuyorum sevmiyorum acaba enfeksiyon kapmış olsa krem felan mi verir mi acaaba
Sanal Deryagamze Ben ilk doğumda epidural yaptırmadım daha doğrusu bilmiyordum suni sancılı zor bi doğum oldu tabi , şimdi ikinciye hamileyim şu an yaşadıgınız bel ağrısını düşününce tekrar olsa yine epidural yaptırır mıydınız
Deryagamze Ankara-58 sor bence doktorlar en iyisini bilir. Dikişini yapan da o sonuçta ne yaptığını o biliyor