02.02.2024 te sabah 06.30 da tuvalet için kalkmıştım ki, farkettim ki nişanım gelmiş . Gece boyunca hafif hafif ağrı ve sancı yokluyordu zaten. Regl ağrısı gibi. Bir önceki gün perşembe günü sancım çıkmıştı ama düzensizdi. Sabah 1 saat boyunca dakika tutarak sancılarımı gözlemledim. 10 dakika da bir giren 30 saniyelik sancılardı.Doktorumla iletişime geçip hastaneye gittim. Ebe hanım çatı muayenesi yaptı. 1 cm açıklık olduğunu söyledi . ( daha önce hiç çatı muayenesi olmamıştım. ) sen eve git yolun çok başı dedi. Eve geldim sancılar 5 dakikada bir giren 40 saniyelik sancılara dönüştü. Biraz daha şiddetli. 11 e kadar takip ettim. Suyum gelirse ne yaparım korkusuna doktorumla tekrar iletişime geçtim. Sen gel yatışını yapalım dedi. Normal istediğimi biliyordu doktor. Açıklık 3 cm olmuş. Sancılar
Çoğaldı. 12 den 16.00 kadar yalnızca 4 cm olmuş. Ama artık dayanamıyordum . Ebe hanım sezeryane ol istersen falan dedi . Bende artık enerjim kalmadığı için az kalmıştı ki kabul ediyordum. Doktor 5 cm açıklıktan sonra epidural olacağını aksi halde açılmanın yavaşlayacağını söyledi. Yani gece 12 yi bulur diyor ama benim enerjim yok. Doktor geldi muayene etti. Rahim yumuşamış , epidurali verelim dedi. Aklımın kalacağını anlayarak tabi. Epidurali uyguladılar. Allah o epidurali bulandan razı olsun. İmkanı olan herkes başvursun. Kuş gibi hafifledim. Sancı ve açılma var ama ben şakalaşıyorum. Sohbet ediyorum. Harika bir şey. Tabi bu arada doktorum aynı zaman da suni sancı da bağladı. Anladım ama sormadım bile suni falan mı diye gözümde büyütmek istemedim. Açılma 7 8 cm ulaştığında saat 19.00 civarıydı hafif hafif geldi. Ama enerjimi o arada topladığım için sancıyı tolere edebiliyordum. 19.30 gibi ıkınma hissiyatı geldi. Doktor hadi seni alalım doğumhaneye dedi. Sancı tabi ki var ama az zaman kaldığını bildiğin için daha kuvvetli oluyorsun. Ağzımdan dua eksik olmadı. Allah’a sığındım. 10 15 kere ıkınmışımdır toplam. En son yatsı ezanı okunuyordu. Doktora dedim ki bu ezan bitmeden çıkacak bu çocuk. Gerçekten de ezan bitmeden doğmuştu minik kurbağam. Ve çıktığı an normal doğumun şanslılığı. Tüm acılarım geçti. İç taraftan yırtığım var sanırım. Dikiş atıldı. Ama hiç önemli değil. Doğumhaneden yürüyerek çıkacak enerjim bile vardı. Doğumdan 10 dakika sonra hiç bir şey olmamış gibi ( tabi henüz dikişlerin narkozum etkisi geçmemişti.) geçince de dayanılmaz bir acı değil zaten. İyi ki epidural almışım. İyi ki normal doğum tercih etmişim. Ama tabi li önemli olan anne benek sağlığı. Doktoruma söylediğim benim veya bebeğim için tehlikeli bir durum görürseniz normal diye ısrarcı değilim. Siz ne önerirseniz demiştim. Burda çocuğun 38 haftalık olması, kafasının küçük olması da etkiliydi tabi ki. Herkese güzel pozitif hayırlı doğumlar diliyorum. Allah olmayan herkese nasip etsin.