Herkese selamlar kızlar 👋🏻 biraz toplarlanmayı bekledim yazmak için hepinizin yazdıklarını gördüm ama tek tek geri dönüş yapamadım kusura bakmayın simdiden🙏🏻
Elhamdülillah bana da nasip oluyor doğum hikayemi yazmak. Bilen vardır, bilmeyenler icin benim güzel bebeğim tüp bebek tedavisi ile oldu. Çok şükür 9 ay boyunca beni hiç yormadi üzmedi prenses gibi bir gebelik geçirdim Rabbıme şükürler olsun ki. Gec oldu guc oldu kızıma kavuşmak ama karşılığında
Sanki bir lutuf, hediye gibi harika bir gebelik nasip etmisti rabbim bana. gerci bebegimin bana gelmesi zaten en büyük hediyeydi de neyseee,🥹 kısaca Asla unutamayacagim 9 aylık çok güzel bir yolculuğumuz oldu kızımla. Neyse uzatmadan geleyim dogum hikayeme🙈 1 subat perşembe gunu haftalik rutin doktor kontrolüne gitmistim 37 haftaliktim. Nstde biraz sanci çıkınca doktor açıklık muayenesi yaptı normalde hep 38.haftada yapacağını söylerdi. Bakti 2 cm açıklık var başı da baya aşağı inmiş 3-5 güne maksimum 1 haftaya gelir bu bebis 10 günü bulmaz hazırlıklı ol ansızın beni bu gece bile arayabilirsin dedi gülerek. Aynı günün akşamı 1 saat kadar süren 3 5 dk aralıklarla gelen kasilmalarim oldu ben Bi tedirgin oldum ama başka herhangi bir dogum belirtim yoktu su gelmesi, sırt ağrısı vel ağrısı vs. Çokta emin olmamakla beraber tedirgin olunca eşimle bir acile gittik kendi hastaneme. Nobetci doktor muayene etti 3 4 cm açıklık var yatisin yapılsın istersen dedi. Ben hocam beni kivrandiracak kadar bir kasilmam ağrım sızım yok eve gideyim bir şey olursa gelirim evde çekeyim sancıyı dedim. Ben git gitme demem senin kararın dedi neyse biz eşimle dedik gidelim Bi deniz havası alalım hem yürürüz açılmayida destekler falan. Neyse 1 2 saat sonra donduk hastaneye ne olur ne olmaz diye. yatiism yapıldı sabah 9 a kadar ara ara nstye bağladılar 1 2 sefer açıklık muayenesi yaptı hemşire. Her saat yapıp eziyete gerek yok kasilman artarsa sancin ağrın olursa bakicam dedi çok sevindim böyle düşündüğüne. Neyse 9 da doktorum geldi açıklığa bakti 4 5 cm dedi suyumu patlatti hooop Bi sıcaklık aktı gitti… hocam dedim! Suyumu mu patlattiniz evet dedi. 😄 ardından hafif hafif adet ağrısına benzer ağrım oldu arkasından suni verelim öğlen 12ye kadar doğmuş olur inşallah dedi. Önce az doz verdiler sonra atttirdilar acilmam 5 6 cm oldu ama pilates de zıpladım duşa girdim yürüdüm falan onlara rağmen açıklık sanki az ilerliyordu. Neyse suni etkisini arttırinca ben biraz kötü oldum dayanamayacak raddeye geldim sezaryene alsın bence doktor ben iyi değilim dedim. Canım katıdır hep öyle idda ederdim ama açık konuşmak gerekirse cin çarpmışa döndüm. Dedim dayanamıyorum daha fazla eşim yapma etme diyor bu kadar sanxi çektin sonuna geldin 1 2 saat daha sık dişini ne kaldı surda dedi. Eşim çok destek oldu Allah ondan bin kere razı olsun. Normal doğum yaptiysam en büyük destekcim benden asla umudunu kesmeyen eşim oldu. Ve tabi hemsiremden de Allah razı olsun kafasını görmediği halde bana aaaa kafasını görüyorum pes etmek yok hadi az kaldı söz 12 olmadan seni dogurtcaz dedi. Saat 10 buçuğa dogru geliyordu daha. Baktım benim kaka hissim gelmeye başladı ama dayanamıyorum tabi durduğum yerde zor duruyorum. Hemşire işte dedi tamaam bende bu ani bekliyordum son kez bakacağım dedi bakti ve açıklık rahim agzin harika cok kisa surede birden 9 10cm olmuş haydi doğuma dedi. Ikinma gelince tut bırakma dedi geldi 1 2 sefer tuttum yatırdılar cata gelince ikin dedi 2 3 kez ikindim ama artık mecalim kalmamıştı geceden beri aç susuz ve uykusuzdum. Dedim doktorum nerede o niye gelmiyorr gelecek çağırdık dediler o.kafasini görüyorum diyen hemşire son ana kadar ikindirdi doktorum geldi haydi dedi başlıyoruz. Gelince ikin ama hiç bırakma dedi ben başladım geldikçe ikinmaya hadi dedi 1 2 kere daha sonra alıyorum kafası çıktı saçlarını görüyorum dedi ve son ikinmada çıktı bebegim. 02.02. 10:43 37+1 de Bebegim dunyaya o minik gozlerini acti.🩷 Kucağıma koydular allahim minicik bembeyaz kartopu sanki. Dokundum optum götürdüler muayene için benimde 3 4 dikisim oldu dıştan onu dikti doktorum o ara. Sonrasında beni giyindirip aklayip paklayip odama götürdüler ve sonra kızımızı getirdiler eşimle gözlerimiz dolu dolu gördün mü çok güzel minicik diyip diyip sarıldık duygulandık. Çok şükür her şey yolunda bebegim iyi ben iyiyim dün akşam saat 10 olmadan da taburcu ettiler. Doktorumun da ansizin bu gece arayabilirsin demesi de som agizlilik oldu sanki bu kadar da cabuk olacagini bilemedik gecesi olmadi ama gunduzu oldu 😄Bizim hikayemiz böyleydi kızlar rabbim sizleride bir avazda kurtarsın isteyen bekleyen herkese de nasip etsin inşallah.
Ben hep normal doğum istemistim. Ama tedaviyle oldugu için bazı doktor yapmak istemiyordu bazısı içime kurt düşüruyordu ama ben asla vazgecmedim. Doktorumdan da Allah razı olsun son ana kadar o da beni hep destekledi saygı duydu istegime. Yani imkansız değil siz isteyin vücudunuz elversin yeter her şey oluyor 🥹 ve güzel kızımın emme saati geldi benden bu kadar müsait oldukça sorularınız varsa donmeye çalışacağım benimle birlikte bekleyen dua eden herkesten de Allah razı olsun🙏🏻