minik_kurabiyeee Ceviz6550 bebeğiniz 3 hafta önden gidiyorsa buna doktorunuz nasıl iyi diyebiliyor ben ona anlam veremiyorum ? Her gün nesquik içiyorsunuz demiyorum zaten bi anormallik var yani siz de bebeğinizin 3 hafta ileriden gitmesine rağmen çok rahatsınız yani çözemedim 🤷🏻♀️
Ceviz6550 minik_kurabiyeee diğer hamileliklerimde de öyleydi ilerdeydi hep herhangi bir sağlık problemim yok doktorumda herşeyin yolunda olduğunu söylüyor yapılan testler normal bebek hareketleri suyu herşey olması gerektiği gibi ters giden bir durumum yok yada bebekte herhangi bir kötü durum yok rabbim evlatlarımızı sağlıcakla kucağımiza almayı nasip etsin hepimize
Karan_ Ceviz6550 ya herkes önde gidiyor ne kadar rahatsın filan demişler de ben anlamadım yani önde olması gerçekten iyi bir şey bunu bana doktorum da söyledi geri olmasın da ileri olsun bu kötü bir şey değil arkadaşlar 😂
Ceviz6550 Karan_ bende anlam veremedim zaten doktorum ne derse o şekilde ilerliyorum düzenli sağlıkli besleniyorum gereken testler ne varsa yapıyorum bu zamana kadar hiç problemim olmadı ki diğer hamileliklerimde de boyledi çok şükür evlatlarım sağlıklı doğdular sağlıklılar o yüzden stres falan yapmıyorum geriden gelseydi o zaman ilerlemesi için herşeyi yapardım zaten bilinçsiz bir anne değilim bende☺️ sadece nesquik çok fazla görüp okumuştum ve denemiştim onunda bu derece ilerlemesini beklemiyorum zaten☺️
Pamuk Karan_ Her doktor farklı demek ki.1 2 hafta ileri geri zaten sorun değil ama 3 hafta tabi bazen bu genetik olabiliyor.Anne babanı doğum kilosu ile bağlantılı.Mesela ben de gebelik şekeri çıktı 1 hafta geriden geliyor doktor asla bebeğin önde gitmesini istemiyor gereksiz şişen bebekler de (şekerden) doğum sonrası çok büyük komplikasyonlar görünüyor diyor.Burda da öyle ama hani önde gitmesi çok iyi demek yerine genetikse normaldir,sekerdense anormal bir durum var diye yönlendirebilirsiniz.
tugcesakzci Karan_ ben böyle rahatlık ve bilinçsizlik görmedim hayatımda 😂 bebeğin ileride gitmesi sonucunda sizin yüzünüzden gebelik şekerine maruz kaldığını ve dikkat etmediğiniz takdirde erken doğumdan bebeğin anne karnında kalbinin durması gibi büyük riskler barındırdığını doktorunuz size söylemedi mi? Eğer söylemediyse o doktordan koşarak uzaklaşın. 2 haftadan fazla ileri veya geri olması bebek için büyük risk. Eğer doktor normal diyorsa sizi ve bebeğinizi umursamıyordur geçmiş olsun. Farklı bir doktora daha görünün aksi takdirde sonucunda üzülebileceğiniz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz @Ceviz6550
elmaelmaelma Karan_ hayır, çok geride olması kadar çok ileride olması da bir problemdir. Ben birden fazla doktordan bu şekilde duydum. 2 haftaya kadar ileride/geride olması normal ama 2 haftadan fazlası sakıncalı. Yani 3 hafta ileride olması da bir sorun.
minik_kurabiyeee Ceviz6550 ya tabikide hepimize sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin ama gerçekten 3 hafta ileride olması normal değil yani nasıl bunu doktorun normal görebiliyor ki yani benim bebeğimin gelişimi 1 hafta ileri veya geri olsa kafama takardım ama siz baya rahatsınız bu konuda anlamadım ben ama siz bilirsiniz tabikide
Karan_ Ceviz6550 bende seninle aynı fikirdeyim canım. 🙏🏻 sadece önden gitmesi iyi değil. Filan denmesi biraz tuhaf bunu doktorlarımız çok daha iyi biliyor sorun olsaydı zaten derlerdi 😌
Ceviz6550 minik_kurabiyeee doktorumun tecrübesine güveniyorum daha deminde yazdığım gibi diğer hamileliklerimde de böyleydi ilerdeydi haftam hiç bir sıkıntı çıkmamıştı o yüzden stres yapmıyorum 1. Hamileliğimden bu yana hep ona gittim doğumuma kadar hep yanımdaydı doktorum ona guvenmesem başka doktorlarada giderim zaten
Karan_ Pamuk şeker ayrı bir durumdur evet . Ama genelde hocaların dediği durum önde gitsin ama geri olmasın. Her doktor da tabi ki farklıdır. Benim çevremde yeni doğum yapan bir arkadaşım var o şekerden kaynaklı 4 kilo doğdu bebeği ama hiç bir sağlık sorunu yok çok şükür. Yani o hamilelikten hamileliğe bebekten bebeğe değişiyor genetikte çok etkili tabi ki. Rabbim evlatlarımızı sağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Tubatgn Ceviz6550 3 hafta önden gidiyor Bunu doktorunuz cidden dedi mi? 3 hafta önden gitmesi iyi bir şey değil. Bu kadar sevinmeyin. Ve lütfen başka doktora daha gidin.
Ceviz6550 Tubatgn bu kadar sevinmeyin derken çok mutluyum sevincliyim mi yazmışım evet doktorum dedi diğer hamileliklerimde böyleydi herhangi bir sağlık problemim olmadı çocuklarımda gayet sağlıklı doğdu bu bana o yüzden artık normal geliyor.
Ciwan-76 Pamuk benim de 1 hafta önden gidiyordu, şu an iki hafta önden gidiyor neredeyse. Şeker yüklemesi için 24. Haftayı bekliyorum direkt yaptıracağım erkenden. Bende preeklampsi var doktorlar gelişimi durabilir erken doğabilir ya da gelişimi geriden gelebilir demişti o yüzden çok sorun etmemiştim 1 haftayı ama şu an iki haftaya çıkacak neredeyse ve korkmaya başladım. Bir yandan iyi diye düşünürken Allah korusun bir de şeker çıkarsa çok zor olur bizim için hem benim için hem de bebeğim için 😓 şekerin başka ne tür belirtileri olmuştu sizde?
Pamuk Ciwan-76 Canim benim suyu iyi şükür iri değil insülin kullanıyorum henüz etkilemedi seker bebeği.Sakin kötü düşünme seker çıksa bile tedavisi var kontrollü ilerledikten sonra hicbisey olmaz.
Ceviz6550 Karan_ tabi ki de diğer hamileliklerimde de böyleydi çok şükür bir sıkıntı çıkmamıştı herşey yolunda ilerlemisti o yüzden bende stres yapmiyorum bu yani sadece burda böyle ilk defa tepki topladım ama çevremde de gebeliği önden giden bir çok arkadaşım var anlamadım yani
Ciwan-76 Pamuk inşallah 😓 1 hafta ileride olması bile beni endişelendirdi ama yine de olabilir dedim geride olmasında iyidir dedim, şimdi bakıyorum 2 hafta neredeyse, haliyle korkuyorum. Bir an önce 24.hafta gelse de yükleme yapsam 🙏
Tubatgn Ceviz6550 Yazmanıza gerek yok bebeğin gelişimi çok iyiymiş gibi lanse ediyorsunuz. Bunu iyi bir şey sanacak çok gebe var burada. En basiti Google’da 3 hafta önde ya da geride giden bebek risklimidir diye bir search yapın. İlk 2 bebeğinizde sorun olmadı fakat bunda olmayacak diye bir şey yok. Hiç eleştiriye ya da doğruları duymaya açık değilsiniz. Sizin çocuğunuzu düşünmekte suç oldu. Ne hale geldi bu Türkiye insanları. Şaka gibisiniz.
Karan_ Ceviz6550 bende öyle düşünüyorum ondan yazmak istedim . Çünkü benim bebişim de 3 hafta önde gidiyor . Normal şeyler bunlar
Pamuk Ciwan-76 2 hafta ileri geri sorun değil canım.2 haftanın üzerine çıkarsa takip gerektirir.Sen tedbirini al yeter.
Ceviz6550 tugcesakzci gebelik şekerim yok haddinizi bilin lütfen benim anneligimi sorgulamak size kalmadı.Size açıklama yapmak zorunda da değilim bebeğimi siz benden daha iyi mi dusunuceksiniz Allah aşkına