23.01.2024 salı sancılarım vardı ama düzensizdi 39+6 haftadayım yürüyüş yaptım hurma yedim eve geldim sancım hala vardı ama şiddetlenmiyordu bende dedimki belki de benim acı eşiğim yüksek doğum sancısı budur bir gideyim hastaneye bulunduğum ilçede özel hastane yok başka bir ile özel hastane takipliyim mesafe 1 saat falan o yüzden kesin geri gönderirler diye nstye bağlanmak ve açıklık var mı baksınlar diye devlete gittim saat 20:00 suları bana dedilerki sancın var ve bebek doğum kanalına girmiş acil yatış yaptırman lazım bizde orası öyle diyince çıktık takipli olduğum hastaneye gittik onlarda yatış verme kararı aldı güle oynaya gittik zannediyorum ki bu sancı çok kolaymış ne kadar rahat bir doğumum olacak. Sabaha kadar bekledik sancım oluyordu ama şiddetlenmiyormus o yüzden de açılma gittiğimde 1 cmdi hala 1 cm olduğunu söylediler. Dr geldi ve dedi suni sancı takalım. Düşük ayarda suni sancıyı başlattılar hafif hafif vuruyordu ebe geliyor sürekli kontrol ediyor açılma 1 cm hala sonra dr saat 1 e kadar takip edin açılma olmazsa sezaryene alalım dedi. Açıkcası umudumu hiç kaybettim. Herkes olmayacak gözüyle bakıyordu Neyse suniyi sancının da ayarını yükselttiler ben o sırada yürüyüş pilates topu yere eğilip ıkınma ördek yürüyüşü falan yaptım ebe geldi açılma 4 cm olmuştu çok sevindim ebenin yaptığı açıklık muayenesi her saat olduğu için ve gittikçe şiddetti artığı için çekilmez bir hal alıyordu düşünün bir ara kadının memesini sıktım acıdan 😀 neyse sancılar gittikçe şiddetleniyordu nst ye yatmak zorlaşıyordu dediğim gibi ene sürekli elliyordu ve açılmayı kolaylaştırmak için şiddetli uyarılar veriyordu. Sonra geldi 5 cm olmuş 6 cm olmuş 7 cm olmuş derken ben 7 cm den sonra özelikle duvarı yumrukluyordum kurtarın beni diye bağırıyordum. bana bakmayın herkesin acı eşiği farklıdır size kolay gelebilir neyse saat 16.40 falan 7 cmden 10 cme açılma olması 10 dakika sürmedi Allahtan çünkü 1 dakika daha uzamasına tahammülüm yoktu. Beni aldılar hemen doğum haneye indirmeye tekerlekli sandalyedeyim ıkınma hissi geliyor dedim abla kakam geliyor o kaka değil bebek dediler çatala yatırdılar ve 5 dakika da yani tam 17.00 de doğumum gerçekleşti.24.01.2024 40+0 hafta da canımın içisi minnoş kızımı kucağıma aldım. Her sey bebek çıkana kadarmış sanki 5 dakika öncesinde ki o şeyleri ben yaşamadım gibiydi bebeği hazırladılar beni hazırladılar odaya çıkardılar. Hala inanamıyorum o anıları yaşadığıma mucize özelikle suni sanıcıyla vajinal doğum yapmak. İsteyen arkadaşlar asla vazgeçmeyin çook zorr ama çok güzeldi. Bir daha olsa yine o anları yaşamak isterdim o an kurtarın beni diye bağırsamda 😀 sorularınız varsa sorabilirsiniz. Uzun oldu hakkınızı helal edin🤪☺️