irmnayk2 Test gebelik başında yapılıyor. İndirekt coombs testi. Kanama olmazsa 28.haftada iğne vuruluyor. Testi tekrar 28.haftada iğneyi devlet karsilasin diye yaptırdı benim doktorum. 30 tl fark ödedik sadece. Eczaneden geldi ve acilde vuruldum.
Kbagci Kevserehdhd bana yapildi minik hanim positif oldugu icin ve ben negatif oldugum icin igneyi yedim ve tekrar dogumdan sonra yiycem
TahiraAzad Kbagci merhaba, anladığım kadarıyla daha doğum yapmamışsınız, minik hanımın positif olduğunu nasıl anladınız? Çünki bana doktorum doğumdan önce cocuğun kan grubu bilinemez demişti
Kbagci TahiraAzad yeni test cikti Rhesus Nipt diye anneden 16. Haftada kan aliniyor cocugun kan grubu degilde sadece negatif mi positifmi o belirlenebiliyor. Ona göre de eger negatif ise asi ya gerek kalmiyor.
Rumeysa-Tok Kevserehdhd yapıyorlar cnm zaten eşimle kan uyuşmazlığı var o yüzden iğne vuruluyorum ilk hamileligimde kanamam olduğu için vuruldum doğumdan sonrada vuruldum 2 tane bebeğimi kaybettim maalesef karnımda kalbleri durdu kürtajdan sonrada vuruldum şimdi yine hamileyim 33+2 günlük 28 haftamda iğne vuruldum yine doğumdan sonra yine vurulcam
svncgldgn Kevserehdhd bize ta 12. Haftada indirect combs yani kan uyuşmazlığı testi yaptırdı vücut bebeği reddediyor mu diye bir sıkıntı çıkmadı ama 28. Haftada kan uyuşmazlığı iğnesi yapalım dedi, bir de doğumdan sonra yapalım dedi 2 şer adet iğne olacağız yani. Şuan 25. Haftdayız.
berna-24 Merysu merhaba olduğunuz iğne ücretli mi bende bu şekilde post açacaktim kan uyuşmazlığımız var haftaya iğne olacağım bende
Merysu berna-24 normalde özele gidiyorum orada yatış parası ve iğne parası alınacaktı. Doktorum 3 bini bulur istersen devlette yaptır dedi. Devlette ücretsiz olarak yapıldı. Yine yatış yapılmış gibi gösterdiler. 20 dakika odada bekletildim sonra çıktım.
berna-24 Kevserehdhd kan uyuşmazlığınız varsa bu test yapılıyor yoksa yapılmıyor ben her gittiğim de testi tekrarlıyor Dr
Kadik59 Kevserehdhd hayır uyuşmazlık o değil. Benim kan grubum 0 negatif eşimin 0 pozitif benim negatif olduğu için uyuşmazlık var ama sizde yok.
berna-24 Merysu ben 7 yıl önce yaptırmıştım ücretsizdi o zaman baya zaman geçince acaba ücretli mi ilaç diye merak ettim evet yatış yapıldı gösteriyor sigortadan alıyor zaten parasını fazlasıyla 🤭