Zelihasap eşimin işi dolayısıyla sanayisi gelişmiş havası pis bir yere taşındığımda ortaya çıktı başta grip oldum sanıyordum aylarca geçmeyince doktora gittiğimde öğrendim alerjik rinit dedi, tedavisi yok çok çok ağır şekilde olanlara rapor çıkarttırmak gerekiyormuş her ay iğne vurulup vücut alerjenlere tepki vermeyene kadar devam ediyormuş ama dediğim gibi ağırlığına doktor heyeti karar veriyormuş bu kadarını biliyorum. Dikkat edilecek şeyler işte tozdan tüyden uzak durmak ama havada uçuşan tozdan ne kadar uzak durulabilir ki yani? Doktor Nevresimlerimi çok sık yıkamamı, sigara içilen ortamlarda bulunmamamı, hayvanlardan uzak durmamı vs söyledi, spreyle ilaç yazmıştı onları kullandım rahatlatıyordu bu süreçte burun etlerim de şişmiş burun açıcı kullanmadan yatamıyordum içte kemik eğriliği de varmış bığulacak gibi oluyordum. ağır kokular parfümler de tetikliyor, benim çok sevdiğim muhabbet kuşum vardı onun kafesini temizledikten sonra bir iki saat kendime gelemiyordum sesim kısılıyordu hapşırıp öksürmekten boğazım yanıyordu, gözlerim burnum sürekli akıyordu ne lanet bir şey çok iyi bilirim. Kuşu mecburen aileme verdim, birkaç yıl sonra memlekete taşındık bir nebze rahatladım burası kat kat daha temiz burun ameliyatı oldum kemik alındı etler yakıldı zor bir süreçti arada şiddetlense de rahatladım şükür dediğim gibi hava temizleyiciler varmış belki evde o tarz bir şey de kullanabilirsiniz Allah yardımcınız olsun