Ayya Kizlaar 32 hafta oldum 10gundur artik doktor tuvalet ve mutfaka gitmeye izin veriyor. Ama bem dahada haraketlendim. Artik yatmak cok zor haraket edincede korkuyorum acikcasi. Sizlerde durum nasil serklajli bu haftalarda yurumeyin riski cokmudur?
Cennet_kusum16 Ayya 32 den önce nasılsınız ? Bende 26 haftalığım yatıyorum tuvalet yemek harici saat başı 5 dakika evde yürüyorum o kadar..Sizin nasıl geçti öncesi?
myangelson Ayya doktor tuvalet ve mutfaka gitmeye izin veriyor. Ama bem dahada haraketlendim. Doktorunuzu dinleyin lütfen. Bir sıkıntı olmasaydı artık iyice hareketlenebilirsin yatmana gerek yok falan derdi.
BhrRzgr_06 Ayya Ben şuan 21+3 ü banada yat ve kalkma deniyor.Serklaja rağmen servikal uzunluk 17 mm ölçüldü dikiş tutuyor sadece bebeği dedi bir gün bile anne karnında geçmesi çok önemli diyo doktor bu senin elinde yatacaksın dedi😔Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bizede o haftaları görmeyi nasip etsin rabbim 🤲
Mervs Ayya Bende aynı 31+2 olduk bide ben 13 haftalıkken serklaj oldum o zamandan beri yatıyorum her yerlerim agrıyor sıkıntı zaten cabası 😞 halen bi yere çıkamıyorum cumartesi kontrol vardı artık büyüdük markete falan gidebilirmiyim dedim hayır dedi 34 kadar dayan artık bu kadar sabır ettin dedi🥺 yani kaldı geriye 3 hafta inşallah hayırlısıyla geçsin şu günler de artık rahat rahat evden dışarı çıkmak istiyorum 🥴
Ayya Cennet_kusum16 ben hic yemeye bile kalkamiyordum. Izin daha yeni aldim. Cok zorlandim simdide yuruyemediyim icin zorlaniyorum. Sizde kac mm?
Cennet_kusum16 Ayya serklajla 22 ncı haftamda 45 mm di..23 ncu haftamda 28 mm düştü ve hunilesme oldu, yatış verdi..Şuan 26 haftalığım kaç mm oldu bilmiyorum, 2 hafta sonra kontrolüm var. Sizin kaç mm uzunluk ?
Ayya myangelson benim doktorum cok ilac serum igne yazmayi seviyor malesef. Artik ona yazdikca iyiyim desemde oyle ilaclar yaziyorki yurt disindan zorla buliyorum. O yuzden artik ona soylemeyi diyil belki burda tecrubeli hamilelerden bilgi almayi daha iyi buluyorum😂🙈
myangelson Ayya ya riske atmak istemiyor ya da anlaşması var ilaç firmalarıyla 😅 sen fazla yürüme bence doktorunu dinle belki ileriki haftalarda tamamen izin verir
sematurkoglu Bende serklajliyim ama doktorum aksine yatmicaksin yavaş yavaş işlerini goruceksin normal hayatına devam edeceksin dedi
Cennet_kusum16 Mrkpcioglu vajinal ultrasonla ölçülüyor. Karından net olarak doğru ölçüm olmuyor..Doktorunuz bakmazsa eğer özellikle ölcum isteyin..14 ileb16 ncı haftalarda normal çıksa bile 20 ncı haftalarda muhakkak bakılsın sürekli.. Benim 22 ncı haftamın sonunda kısalmam oldu her iki gebelikte de..
Cennet_kusum16 Mrkpcioglu doktorunuza bilgi verirseniz iyi olur. Enfeksiyonda olabilir ihmal etmeyin ve muhakkak rahim uzunluğunu sorun
Cennet_kusum16 BhrRzgr_06 kanama ağrı felan oluyor mu peki ? Benim doktorum dikiş tutmadiginda ve açılma başladığında şiddetli ağrı ve kanama olucak diyor ama 45 mm 28 mm düştüğünde hicbisey hissetmedim 😔
BhrRzgr_06 Cennet_kusum16 Benimde birden kısaldı asla kanama aağrı olmadı çok şükür dikiş sağlam şuan altta baskı hissedersen hemen gel dedi
seymakrky Cennet_kusum16 kısalma ağrı yapmaz bence benim 10 mmdi serklaj yapıldığında lekelenmem olmasa asla anlayamazdım bebeğimi de kaybederdim öylece muhtemelen 😔 ama Allah’a şükürler olsun 35+1 oldum iki hafta daha istirahat eder sonra biraz yürümeye başlarım inşallah 🥹 Rabbim hepimize sağlıkla vaktinde kucaklamayı nasip etsin evlatlarımızı ♥️
Cennet_kusum16 BhrRzgr_06 üstten mi kısaldı peki sizinde. Benimde 45 mm dikişin üzerinden kısaldı 28 mm düştü. Şuan dikiş tutuyor ve doktor baskı olursa rahimin dokusuna göre dikisin rahimi parcalama ihtimalide var dedi.. Sizin şuan kaç hafta rahim uzunluğu kaç mm