Bu zamana kadar çok kez doktora gitmeme rağmen rahimde perde olduğunu hiç söyleyen dr olmamıştı rahim agzi yetmezliği sebebiyle perinatolojiye gittim ve serklaj yaptı aynı zamanda da perde olduğunu söyledi bu şekilde hamile kalıp düşük yapmayan sorun yaşamayan veya yaşayan varmi bu durum beni çok endişelendiriyor varmi yaşayan?

Kaç haftalıksınız acaba bu şekilde takiple hamilelik geçirenler var diye biliyorum

19+2 haftalik 16 haftamda öğrendim ve o günde serklaj oldum

Şu sıralar serklaj dan çok bu perdenin varlığı beni düşündürüyor bu yüzden erken doğum olurmu bebek büyüdükçe ne olacak diye yakında doktora gideceğim ama yaşayanlar varsa bilmek istiyorum

Ceed_mom merhaba benim rahmim çok derin olmasadı da perdeli çıkmıştı rahim filminde doktor ilk gebeliğin riskli olabilir düşük anlamında diye uyarmıştı ama çok derin olmadığını da iletmişti filmden bir ay sonra hamile kaldım şimdi 34 haftalık hamileyim bir sıkıntı yaşamadım çok şükür 🙏

Ceed_mom merhaba bende derin bir septum vardı rahmim bildiğiniz Y şeklinde idi doktorum kesin ameliyat önerdiği için oldum. Ancak yine de tam açılıp geniş bir rahim olamadı maalesef. Ameliyatsız sağlıkla doğuranlar olduğunu da biliyorum. Şuan sizin yapabileceğiniz birşey yok malum serklaj zaten yeterli bir önlem kafanıza takıp stres yapmayın hiç.

Fatos43 bende 13. Haftamda ilk gebeligim anı düşükle sonuçlanmıştı muhtemelen bu sebeplerdendi ama farkeden 1 Dr bile olmadı malesef olumlu şeyler duymaya ihtiyacım var galiba sizin adınıza sevindim sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu 🙏

Momofelisa bu zamana kadar serklajdan ve septumdan bi haberdim ama şuan bunları yaşıyorum ve tecrübe edenlerden bilgi almak iyi geliyor kontrole gittiğimde de tekrar konuşacağım doktorla yapmamaya çalışacağım teşekkür ederim

Ceed_mom iyi aksamlar. Hiç korkmayın. Benimde rahmimde hem septum var, hem çift rahimliyim hemde çift vajinam var. Yani çok yüksek riskli gebeliğim. Çok şükür sağlıklı bir doğum yaptım. Şimdi ikinci gebeliğimdeyim. Tabii ilaçlarla. Progestan kullanıyorum onun dışında başka ilaçlarda var. Diyeceğim o ki kendinize çok iyi bir doktor bulun ve güvenin. Elazığda yaşıyorum. Şahane bir doktorum var. O benim en büyük şansım🙏🏼

Babyerdogan iyi akşamlar çok sevindim sizin adınıza ve içimi rahatlattiniz bende bingolde yaşıyorum tayinciyiz ve Elazığ’da doktor araştırdım bulamadım Diyarbakır’a gidiyoruz bu yüzden suanki doktorumdan da çok memnunum ama tabi Elazığ’a gidip gelmek bizim için daha kolay olur doktorunuz kim acaba bilgi verebilirmisiniz 🙏bingolde şartlar çok kötü ve bebegimi kaybedecektim neredeyse bu yüzden 😔

Ceed_mom merhaba benimde uterus septumum var yani rahminde perde var bende daha önce gitmiş olmama rağmen kimse farketmedi hamile kalınca ultrasonda öğrendik allaha şükür hiç düşük riskim olmadı sadece doktorun dediği erken doğum riskin var bebek yarım rahimde büyüdüğü için büyüdükçe yeri daralıcak ve erken gelmek isteyebilir tabi gününğ de bulabilir diyor bu yüzden bebek dar yeri olduğu için dönemeyebilir makat gelişli olabilir dedi yani zorunlu sezeryan. Bence bunlar sizi korkutmasın ben iyi düşünmeye çalışıyorum stres yapmak iyi değil. Benim anneminde septumu varmış biz 3kardeşiz ve hepimiz zamanında doğmuşuz o yüzden içinizi ferah tutun Allah sağ salim zamanında kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🙏 bu arada 12 haftalığız daha

Çok teşekkür ederim inşallah sizde bekleyen tüm gebelerde sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize🙏 Daha önce kayıp yaşadığım için istemsizce bir sürü sorularla buluyorum kendimi ama böyle olumlu şeyler nasıl iyi geliyor anlatamam inşallah sizin içinde hersey yolunda ilerler daha minicikler ❤️