Benim herkese verdiğim tavsiyeler var size de vereyim 😂
1-) bebeği sürekli aynı yerde uyutmadım bi uykusunda yatak odasında bi uykusunda oturma odasında bi uykusunda kendi odasında vs. Böylece oğlumun odasını ayırırken hiç zorlanmadım 5 aylıkken kendi odasında yatmaya başladı şimdi 2.5 yaşında çok rahatım çok şükür
2-) kesinlikle sese alıştırın uyuyo diye fısıltılı konuşmayın bence. Ben öyle yaptım çocuğum uyuduğu anda evi süpürmeye başlıyordum hiç uyanmıyordu ama kardeşimin eşi çok zorlandı çocuğu çıt sesinde uyandı
3-) bence en önemlisi bu. Emzirmek ile alakalı. Doktorum bana demişti ki göğüsten gelen ilk başlardaki süt şekerli süt çocuğun şekerinin düşmemesini sağlar ama arkadan gelen süt yağlı süt çocuğu geliştiren süt demişti o yüzden ben mesela sağ göğsümle emzirdim diyelim uyudu. Uyanınca yine sağdan veriyordum ki o yağlı sütü de alsın diye sonra sola geçiyordum maşallah ona mı bağlı bilmem ama sadece anne sütü alıyordu tombişti 😂
4-)doğduğu günden itibaren her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkarıp öyle yatırdım
5-) bir aydan itibaren kendi kendime uyku düzeni oluşturdum her gece uyumadan önce altı değişir ve mutlaka üstündekilerden daha ince bi pijama giydirir öyle uyuturdum böylece ne zamaj üstünü inceltsem anlardı uyuyacağını
6-) bana göre benim fikrim çocuğu soğuk değil sıcak hasta eder terletmemeye özen gösterdim. Terkediyse sırtına bez koymak yerine komple üstünü değiştirirdim özellikle atlet zıbını ama asla terli bırakmazdım. Zaten ince kıyafetlerle uyuturdum uyanınca mutlaka üstüne bi yelek giydirirdim daha sonra oda sıcaklığına göre yeleğini çıkarırdım allaha şükür çok hasta olmadı
Bunlar benim yaptıklarım belki de herkesin bildiği yaptığı şeylerdir yine de paylaşmak istedim♥️