tugcesakzci Nurci anladım canım dediğim gibi çıkarma gibi bir durum olursa mutlaka peşine düş kötü niyet tazminat davanı aç
Bb95 Nurci ben 8 hastalıkken iş yerine bildirdim hastane çalışıyordum mecbur doktor kontrolüne giderken anlarlar diye önceden belirttim 1 ay geçmedi beni insan kaynakları çağırdı küçülmeye gidiyoruz diye çıkartıldım ama işsizlik maaşı aldım uğraşıp mahkemeye vermek istemedim ama keşke verseydim hamile biri durduk yere işten çıkarılamaz tazminat vermek zorundalar
Nurci Bb95 ki yerinize gelecek kişinin 3-5 ay sonra kendi çıkmayacağı ne malum işveren hep kendi çıkarlarını düşündüğü için öyle ilerliyor
Nurci tugcesakzci inşallah gerek kalmaz ama olursa kesinlikle açıcam çünkü patronun eşi de 2 yıldır doğum nedeni ile evde okul müdürü ve raporlar ile 1 sene daha evde kalacak onlar bunu yapıyorsa kendi çalışanını hamile diye işten çıkarması adil değil
tugcesakzci Nurci aynen öyle keşke yasal düzenleme gelse her ne sebeple olursa olsun hamileler işten çıkarılamaz diye. Okul müdürü devlet memuru işte hayat ona güzel heyet raporu, yıllık izin, ücretsiz izin ne kadar hakkı varsa kullanıyor işte
Nurci tugcesakzci aynen öyle biz özel sektör patronun düşünceleri ne olur diye şu dönemi bile rahat geçirmeyelim
Cansu0888 @Nurci Keşke belli olana kadar söylemeseydiniz 🥹 maalesef arkadaşım da aynı şeyi yaşadı. Yeni başladığı iş yerine hamile olduğunu söyleyince kadro doluluğu vs. denip çıkarıldı. Aslında hakkını savunabilirler ama avukatı yıllarca sürüyor dava deyince uğraşmadı.
Nurci Cansu0888 ozman da birşey değişmezdi ki en fazla 1 ay fazla maaş almış olurdum ki çok mide bulantım vardı zorluk çekiyordum işte mecbur söylemek zorunda kaldım
Bb95 Nurci benimle birlikte bi hamile arkadaşımı daha çıkardılar o mahkemeye verdi iş yeri sahibi davanı geri çek ben sana tazminat vereyim mahkeme olmadan halledelim demişti ve iyi para almıştı bende sonradan pişman oldum mahkemeye vermediğime
Bb95 Nurci hmm anladım ama ben de 4 ay çalıştım daha önce çalışma sürelerimde olduğu için 600 gün pirim sayım dolmuştu