Kızlar son haftalarda hergün pozitif hikayeler okuyordum , inşallah ben de buraya pozitif post atarım diye dualar ediyordum çok şükür bugün size bu postu atmak nasip oldu. Elhamdülillah bize de 38+6 da bebeğimi kucağımıza almak nasip oldu. Tamamen pozitif olan vajinal doğum hikayemi sizinle paylaşmak istiyorum. Pazar günü akşam sancılar bana gelmeye başladı önce saat başı vuruyordu , gece bı süre 45 dk sonra 30 derken bunun düzenli gelen doğum sancısı olduğunu anladım. Hiç telaş yapmadan sadece kendi bedenime bebeğime ve nefes egzersizlerime odaklandım. Her sancı geldiğinde burnumdan nefes alıp ağzımdan verdim, sancı gidince burnumdan nefes alıp yine burnumdan 8sn nefes verme tekniklerini uyguladım. Pazartesi öğlen gibi sancılar 5 dk ya düştü ve eşimle hastaneye gittim. Açıklığım 2 parmaktı , hastanede yine squat , çömel kalk yürüyüş ,merdiven in çık gibi birçok hareket yaptım. Her sancım geldiğinde kendimi telkin ettim’ Tamam bu ağrı çok normal ama geçecek, az kaldı,yapabilirsin, geçti tamam bitti ‘ gibi sürekli kendimle konuştum. Ve bu süre zarfında kendimden başka hiçkimseye muhatap olmadım, çevremde gereksiz tavsiye veren insanlara karşı tavrımı sert bir şekilde ortaya koydum,kimse bana bişey söylemesin sancımın boşa gitmesini istemiyorum dedim. Ve inanın yakın çevremde hiçkimse o gece doğumun olacağına inanmadı neymiş ben bağırıp çağırmıyormuşum,etrafı ayağa kaldırmıyormuşum. Ve gece 1buçuk gibi tekrar acile gittiğimde açıklığım 5 cm olmuştu.Nst de iken bir anda suyum boşaldı direkt doğumhaneye alındım, oradaki ebe açıklığımın çok iyi gittiğini söyledi ve sedyeden inip ıkınmamı ve yalnızca onları dinlememi istedi. Onlar ne dediyse sakin kalmaya çalışarak her dediklerini yapmaya başladım . Sedyeden indim çömelme hareketi yaptım ve var gücümle ıkındım açıklığımın 9cm e ulaştığını ve doğumun olacağını haber verdiler. Sedyeden inip ikinci çömelme hareketimden sonra bebeğim dünyaya geldi. Tüm doğum ekibi beni alkışladı ve çok takdir ettiler. Biz öğlenden beri seni takip ediyoruz hiç oturmadın bravo dedi hepsi. Doğumdan sonra temizlik işi yapan ablalar dahi odama özel ziyarette bulundu , o kadar güzel bir duygu ki arkadaşlar. Rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin herkesin yavrusunu sağlıklı bir şekilde bir avazda kucağına almayı nasip etsin. Doğumdan sonra birçok dikiş atıldı ama inanın hepsinin gelip geçici olduğunu bildikten sonra Rabbime sadece hamdusenalar ediyorum. Umarım siz de sakin kalmayı başarıp, sadece kendinize ve bebeğinize odaklanıp güzel doğumlar gerçekleştirirsiniz, hepimizin Allah yardımcısı olsun inşallah. 🦋☘️ Sormak istediklerinizi cevaplamaya hazırım 💐💕