aesma Merhaba, ben 7 haftalık hamileyim. genetik beyaz saçlarım çıktığından dolayı, normalde her ay dip boyası yapıyordum. gebelikte henüz boyatmadım acaba bir sakıncası olur mu, aranızda boyatanlar var mı?
pamuksekerinannesi aesma 27 haftalık hamileyim bende de beyaz çok var bide hep önlerde☹ Sakın boyama cnm.. Ben son ay bitkisel boya ile boyatmayı düşünüyorum ama onda bile hala düşünüyorum
Drngrkm aesma katlanicaz mecbur doktorlar boyatmayin diyor.. cok zorlanirsan dogumdan hemen once yaptirirsin
NaimeYilmaz aesma bide daha 7 haftalk smdiden soruosanz yandınz kaç kere boyatabilrsnzki bide dip boya olcak. Bence bi doktorunuza danısm genelde 4.aydan snra yapın dıorlar oda organık boyayla . Pahalı bıraz ama yapcak bıse yok dıgerlerı solunum yoluyla zarar verıormus
aesma NaimeYilmaz beyaz saçlarım olmasa umrumda olmaz ve hiç boyatmam.ama bu şekilde piskolojimde bozuluyor, yinede tabi bebeğimin sağlığı herşeyden önemli 🙁
NaimeYilmaz aesma bişey olmaz dense bile risk bence mutlaka organık olanı kullanın derim doktor ızın verırse
NurdanHakan aesma ilk aylar asla.... doktorunda söylemiş olmalı hepimizde beyaz var ki kozmetik marketlerde satılan kalemleri deneyebilirsin bi süre kapatmak için
NaimeYilmaz MinibonunAnnesi ☺ İyidir iyi kışın cabuk kurur yazın terletmez hastalıga karsı onlemdır. Bebegın ömrünüde bi Allah bilir bizim saç kesmemizle kısalmaz 🙏🤗
SevgiSungur MinibonunAnnesi doktoruma sordum canım hiiç birşey olmaz kestir sesi ama saç boyatmaya sıcak bakmıyorum dedi kendisi de .sonuçta boyada ne olduğu belli değil ama herkesin kendi düşüncesi ama saç kestirmek çocuğun ömrünü kısaltsaydı ağda da yapmamalıydık ben böyle düşünüyorum ama boyatan da oluyor tabiki
Seqnem MinibonunAnnesi arkadaşım 4 yaşında kızını kazada kaybetti. Tek çocuktu. Sonra tekrar hamile kaldı. Saçını kestirdi hamileyken. Saç kestirmeye iyi değil diyorlar dediğimde bana dedi ki “ilkinde kestirmedim de ne oldu?”
BebegimiBeklerkenN Birşey olursa bir ömür vicdan azabı çekemem bitkisel boya dediklerinin bile kokusundan çocuk etkileniyormuş ben boyamayacağım
Ahmedinannesi Canım ben de 3.ayımı doldurup öyle boyattım ama bütün gece vicdan azabı çektim uyuyamadım nasıl böyle birşey yapabildim diye.Kötü bi durumla karşılaşmadım ama ya birşey olsaydı diye nasıl riske atabildim diye çok kızdım kendime.Ama benim beyazlarım yoktu sen de diplerinin biraz altından boyayabilirsin belki 3.ayından sonra önemli olan saç derisine temas etmemesi çünkü.ben kendi araştırmalarımda çoğu doktorun 3 aydan sonra boyatabilirsiniz diye söylediğini görmüştüm ama yine de vicdan azabı çektim bence sen de bi doktoruna danış derim..
EsraTeacher Ben de normalde karsiydim hamileyken sac boyamaya. Ama beyazlarim o kadar cokmus ki farkina vardim 😯 Doktoruma sordum. Organik bir sacboyasi kullanabilirsin dedi. 27. Haftamdayim. Simdi marka arastirmasindayim. Yorumlara bakarak karar vericem.
Tugceince aesma herkes kafasına göre bişey söylüyor ☺ Sakın yapma falan filann die konuşanlara sinir oluyorum . Bende boyatıyorum hemde bitkiselle filan değil . Bitkisel diye bi boya Yok bunu bilin öncelikle . Kuaförlerin aldığı pahalı boyalar var bitkisel diyerek pahalıya boyuyorlar . Ancak bütün boyalar kimyasaldır . Boyanın bebeğe bilindik kanıtlanmış bi zararı yoktur . Kimyasal olduğu için önerilmiyor sadece .yalnız hamilelikte değil normal hayatta da çok doğru bakılmıyor kimyasal olan hiç bişeye .. Bende doktora sordum 20. Haftadan sonra boyat dedi boyattım . Çok araştırdım . Bi zararı olmadığını öğrendim . Annenin bu zamanlarda psikolojisi herşeyden çok önemli . Kendinizi öyle görüp moralinizi bozacağınıza,doktor kararıyla boyatın bence . 👍🏻
Deryadeniz Tugceince aynen bitkisel boya muhabbeti yalan diyorlar. Ben de amonyaksız olan bir boya kullanıyorum. Görece biraz daha iyi işte.
Deryadeniz aesma canım benim doktorum 3. aydan sonra kaliteli bir boyayla boyayabilirsin dedi. Sonuçta dipleri gelmiş bir kafayla paspal halde dolaşmanın paikolojisi de çok kötü. Ben 4. aya girdiğimde amonyaksız boyayla boyadım. Zaten 1,5-2 ayda bir boyuyorum. Net olarak bir yan etkisi kanıtlanmasa da kimyasal bir şey tabi ki dikkat etmek lazım.