Kızlar sezeryan somrası nelere dikkat edilmeli nasıl hareket edilmeli toparlanma süreci falan uzun sürüyor my
Sezeryan hakkında bilgi
Cansel76 burda bekleöeliyim son 4 gün 🙈
Cansel76 ben 40 gün boyunca çoraplarımı giydim annem ayaktan alırsın dedi ama Antalya sıcağında zor oldu sıcak basıyordu 2. Gün korse giymiştim özelde doktorum öyle demişti antibiyotik vs vermişti bana galiba dikişler için 10. Gün mü neydi çağırdı kontrol etmişti şimdi devlette doğum yapacağım nasıl olacak merak ediyorum hava soğuk oğlum 19 aylık yattım zaman üzerime çıkıyor 🤪 Allah kolaylık versin
- Gün banyo yaptım evde bant vardı dikişim de su almasın dedi ama aldı ama şükür iltihap olmadı 2 gün sonra doğumum var
Cansel76
Bol bol yürüyüş yapmak önemli
Ayakları sıcak tutmak
Ve akıl sağlığını korumak önemli 😂
dilaraRecep tesekkür ederim
Cansel76 doğum sonrası bol bol yürüyün gaz için yanınıza dut pekmezi alın kuru dut alın kaynatıp suyunu için pekmezi kaşıklayın hafif korse takarsanız yürümeniz kolaylaşır yani nasıl anlatsam bilemedim dikiş kısmını hafif yukarı desteklicek şekilde bağlamanızda işe yarar ama sıkı olmasın kesinlikle sonra öksürme tutabilir böyle bir anda hemen ağzınıza kesme şeker alın anında kesiyor yoksa yeni sezeryanken öksürmek ölüm gibi bişi🥹 ayağınızı sıcak tutun gaz sancısı girebilir kaburgalardan karından falan korkmayın bunun için dut kurusu kaynatıp için birde çörek otu kimyon katın bütün yemeklere hem bebek için hem sizin için gaz sıkıntı ve kimyon çayıda yapıp içebilirsiniz Rezene diceklerdir size Rezene herkese faydalı gelmiyor bazen gaza sevende olabliyor aklınızda bulunsun benim tecrübelerim bu kadar😊
Asyaeylul2816 çok tesekkür ederim
- Düzenlendi
Cansel76 52 günlük bebeğim. Sonrasında evin içinde bol yürümeye baktım. Bir kaç gün zor geçiyor ama sonra hızlıca toparlandım. Hastaneden çıktıktan 1 gün sonra dış aldım. Doktorum bana korseyi gerek yok o kadar göbeğim yok dedi taktım ama rahat edemedim o yüzden hafif bi göbeğim var 2. Ay da başlayacağım. Bol bol kahve tükettim baş ağrısı için, çıkarken doktorum antibiyotik vermişti onları da içtim. Ben yıkanırken de doktorum bant vs istemedi direk öyle duşa girdim ayakta. Bence çok uzun sürmedi dediğim gibi bebeğim 52 günlük doğum acısını unuttum 😂 Mutlaka ince de olsa bi yelek giy bence. Ben sabah akşam hala rezene içiyorum gaz için bir de
Cansel76 sezryan sonrasi bol bol yürü yatma turudukce sahada hızlı iyiselisyirsun his ben 3 günde aykayatdim her işimi kendim yaptım ağrım siİm olmadı usutmemeye dikkatbet werdigi doktorun antibiyotigi icmemezlik yapma iç katı şeyler sakın yeme ilk 1 haftabcunku dikişli olduğun için kabız okursun karnından yanindikisaten ikinamiyirsun çünkü sulu ye ben öyle yaotim WC çok rahat cikmistim
minikmucizeemaak saolun tesekkür ederim
Belginylmz tesekkürler💕
Cansel76 kesinlikle ağrım var diye yatmamanı tavsiye ederim canım. Ben ilk sezaryenimde annem eşim yanımda çok nazlandım galiba ağrım var yürüyemem dedim dedim oturdum ve iyileşmem tam 3 ayımı aldı. 2. Sezaryen dogumda ise kızımda geleceği icin bian önce toparlanmam gerek diyerek ilk yürüttüklerinde öyle bi yürüdüm ki hemşireler yeter artık otur nazar ettireceksin kendine dediler 🤣 ve şuna emin ol yürüdükçe inanılmaz açılıyorsun ilk süreç biraz zor ama asla dayanılmayacak kadar değil unutma biz zaten güçlü varlıklarız ve bizim gibi bir sürü kadın bunu yaşıyor yalnız olmadığını unutmamakta psikolojik olarak destekleyecektir. Şimdiden hayırlı doğumlar olsun 😍🙏🏻
- Düzenlendi
11 ay önce oldum Sezeryan.
2.gun toparlanmistim.
Benim dikkat ettiğim şey ameliyattan 6 saat sonra ayağa kaldirmislardi. Ayağa kalkarken düz şekilde bakıp yürüyun bol bol yürüyerek toparlandım.
Baş ağrım olmadı çünkü bol bol bitter çikolata Nescafe yedim içtim.
Kabız da olmadım ilk 1 hafta komposto ve çorba ile beslenmistim.
Ayağınız da patik olsun usutmeyin
Doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli kullanın
Ve bol bol 2.5-3 L su için.
Cansel76
Ne kadar yürürsen o kadar hızlı toparlarsın.
Duş alırken katkılı vücut jeli, şampuan vs kullanma, bi sure katkısız normal katı sabun kullan, duştan sonra dikiş yerini iyice kurulamayı unutma, dikişin üzerine gelen iç çamaşırını her gün değiştir,(çamaşırda yumuşatıcı kullanma). İlk 40 gün sıkan korse kullanma rahim daha yerine gelmediğinden kendini sıkıştırırsan rahim sarkması olabilir.
Süt sağma makinasını ilk başta kullanmazsan daha iyi olur,göğüs ucun yara olursa çok zor oluyor. Benim makina yüzünden yara oldu.
ikiyavruskaannesii tesekkürler💕