shatice İnanın herşey bizim elimizde, bazen bazı şeyleri kendi iyiliğimiz için yok saymak, kabullenmek gerekiyor ki önümüze bakıp mutlu olabilelim. Benim de 1 buçuk sene çocuğum olmadı. Her ay kendime hiç olmayabilir, anne olmak bir başarı ve yaşam amacımız değil diye kendimi telkin ettim, çokçada canımı özellikle yakmak isteyenler yüzünde dibe girip geri çıktım.Evlat ediniriz dedik o süreci araştırıp senelerdir bekleyenleri görünce o bileolmayacak gibi geldi. Doktor doktor gezdim her doktor başka birşey dedi sorun var diyen de oldu hiçbir sorun yok diyende.Bu süreçleri yaşarken çocuk konusunu merkeze koymamaya çalışmak önemli. Tabiki üzülmek çok doğal ama bu kadar kendini yıpratmak hayatın akışına zarar, evliliğine zarar, ruh ve beden sağlığına zaten zarar. Bu psikolojideyken çocuğu olan duymadım ben.Hayatta başka hedefler koymalısınız kendinize. Kadın olmak demek sadece doğurmak demek değil önce bunu kabullenip hayatınızda çocuk meselesi merkezde olmadan planlar yapın. Hobiler edinin, bir ile uğraşın, kendinize daha çok zaman ayırın.Bunu başardığınızda eğer yaşam planınızda varsa o bebiş zaten gelecek hayatınıza 🙏🏻