Ben biraz doktorların ihmalkarlığı diye düşünüyorum bunu, neden riske atıyolar bebekleri anlamıyorum.
Bende sizin gibi 22. haftada rahmin aniden açılmasıyla bebeğimi kaybettim, acil serklaja alınacak durumda bile değildim.
Bir sonraki gebelikte kesin seklaj olmalısın 12-13.haftalarda demişti özeldeki doktorum. 2 devlet hastanesinde 4 farklı doktorla görüştüm hepsi takip etmeleri gerektiğini ve açılma olursa serklaja alacaklarını söylediler. Tabi risk alamazdım, gittim özelde serklaj oldum, iyiki de oldum.
37.haftada doktor serklajı alabiliriz artık zaten serklaj bölgesi yara gibi olduğundan en az 2 haftaya başlar açılman, o da doğum için normal, bebeğin gelmesini bekleriz dedi. Ben 3 gün sonra ilaç yazdırmak için doktora gittim ve doktor gel bi bakalım serklaj sonrası durum ne diye muayene ettiğinde 6 cm açılmam vardı. Direkt doğuma girdim. Demem o ki tabi Allah’ın izniyle serklajmış bebeği orda tutan.
Serklajdan korkmayın, ve hatta keşke hiç açılma olmadan yapılsa. En azından daha önce kayıp yaşamış anneler için bu yapılmalı.
İnşallah sağ salim alın bebeğinizi kucağınıza 🌷