Nnoktaa 30.12.2023 Cumartesi 37+6 Erken uyumuşum. Yataktan bir anda idrar hissiyle fırladım. Banyoya girdiğimde tutamıyordum. Zaten son dönemlerde altıma kaçırdığım oluyordu 😬 duşun içine girdim. Akışa müdahale etmedim. Hafif idrar kokusu vardı. Üstümü yıkadım duşumu aldım. Çıktım tam giyinirken bir daha.. haydaaa yine yıkandım çıktım. Bu kez kullan at külot giydim. Yatağa girdim hafif karnım ağrıyor ama anlam veremiyorum. Yine idrar hissi.. bu kez tuvalete gittiğimde külotta kan lekeleri gördüm. Hadiiii acile gidelim. Sancı dakikalarını kontrol ediyorum 3-5 dk da bir geliyor. 31.12.2023 saat 12’i geçti. Muayenede 2-3 cm açılma. Su gelişi.. ve doğum başladı.. hadi beni nst e bağlayıp doğum odasına alsınlar. Kafamda düşünceler. Ee daha 2 haftam vardı. Ee hani 2023 bitince doğuracaktım.. 😂 Zeynep kamil doğum odasındayım. refakatçi olarak kayınvalidem yanıma geldi. Nst bağlı. Ara ara çok sağlam sancı geliyor. Kendimi telkin ediyorum. Tamam neşe geçecek. Geçecek. Bak bitecek atlatacaksın. O esnada kayınvalidem ekrana bakıyor. Sancı 80-90’larda. Gözlerimi tavana dikmişim. Hadi neşe sen yaparsın. Geçiyor. Bak geçiyor geçtiiiiii. En güzel telkini kendim verdim kendime.. 😂 elbette güle oynaya çekilmiyor sancı. Ama karşılamayı bilince canınız çok da acımıyor. Sancı anında kayınvalideme sürekli anne ayaklarım üşüyor dizlerim sızlıyor diyordum. Muhtemelen odanın soğukluğu da etkiliyordu. Sürekli masaj yaptırdım. Sancılarımın hafiflemesine de etkisi oldu. Saatler ilerliyor birileri gidip geliyor. Ben de sanıyorum ki hadi tamam birazdan doğurcam 😂 saat 2’den 8’e kadar kontrol edildim. Açılmam güzel gidiyordu. Kuvvetli sancın geldiğinde nefesini tut 10’a kadar say vermeden ıkın.. çok güzel ilerliyorsun neşe devam et.. ilerliyordum ilerlemesine ama artık mecalim kalmamıştı. Gün içinde yorulmuştum yemeği erken yemiştim hiç doğum psikolojisinde değildim karnım aç susadım uykum var üşüyorum. Artık bi yerden sonra nefesi de ıkınmayı da saymayı da unuttum. Gebe okulunda aldığım bilgilerin çok faydasını gördüm. Demişlerdi ki dışkı hissi varsa doğru yoldasın bebek geliyor.. 😂 doktora kaka hissim var geliyor bebek ıkınıyorum şimdi hazır olun diyorum 😂 doktor gülüyor. Bilinçli anne harikasın diye beni gazlıyor. Hadi son kez başını çıkarıyoruz ıkın dediğimizde ıkın dur dediğimizde dur. Tamam.. 08:19 ve o anda değişik bir his.. içimden bir şey çıktı.. bi rahatlama. Bi açılma. Genişleme. Ferahlama.. bak neşe oğlun.. aaa oğlum.. ama o kadar gücüm kalmadı ki.. uykum var susadım 😂 kafam pırıl pırıl. Bi ara hatırlıyorum açılman 9 cm 1-1.5 saate doğum olacak demişlerdi. O an. 1-1.5 saat nasıl geçecek yaaa demiştim içimden. Ve geçmiş. Bebek sağ ve sağlıklı gayet güzel gerçekten fırtttt diye doğurdum.. sonra bir daha şimdi eşini çıkaracaz dediler karnıma biraz baskı uyguladılar hoooop o da gitti.. Devlet hastanesi. Zeynep Kamil.. Ebem Eda Karasu.. “güzelim şimdi karnına biraz baskı yapcam ama amacım senin canını acıtmak değil rahminin toparlanması için tamam mı?” Tamam.. canım acımadı. Her şey güzel. Tamam hadi beni rahat bırakın ve bana su verin susadım ben 😂😂😂 Vajinal doğum korkacak bir şey değil korkutulacak bir şey değil.. siz kendinize güvenin.. ister devlet olsun ister özel. Allah iyi merhamet ve vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın. Bir daha olsa yine vajinal doğum yaparım..
ttazeannee Nnoktaa Maşallah ne güzel bir doğum sağlık sıhhatle büyütün evladınızı 💕 darısı bizlerin başına
Halilesma Nnoktaa ayy çok güzel yazmissin 🥹🥹 Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah darısı bizlere 🌸🙏
tugcesakzci Nnoktaa Film tadında bir doğum hikayesi ❤ Sağlıkla büyüt güzel ve herşeyden herkesten hızlı oğluşunu. Darısı başımıza 😂😂
Dilara_erc1 Nnoktaa ayyy ne güzel bi dogum hikayesi yaaa rabbim tüm hamilelere böyle kolay dogum nasip etsin ben acikcasi cok korkuyodum ama sizin bu postu okudukdan sonra bi rahatlama geldi🫠😍 Allah anali babali büyütsün insallah🫶🏼
Mommy15 @Nnoktaa doğum hikayenizi gülümseyerek okudum resmen o anı yaşadım geri geldim 🥹😁😁inşallah bizlerede böyle kolay doğum nasip olur 🥰 Bebişinizi sağlıkla büyütün inşallah 💗
hifabostanci İlk kez gülerek okuduğum bir doğum hikayesi, çok iyi geçmiş.. Sağlıkla, sıhhatle büyütün inşaAllah.. 💚
AleynaK1 Allah hepimize böyle fırrttt diye doğumlar nasip etsin 😂 benim merak ettiğim ıkınıp çocuk çıkarken acı ağrı ne kadar oluyor sancı kadar zorluyor mu?
Nnoktaa AleynaK1 tüm samimiyetimle şunu söyleyebilirim. Sancıyla çocuğun çıkış anını ayırt edemedim 😬 ıkın diyorlar ıkınıyorum ya.. o an farkedemedim başı çıkıyor dediler ama bi anda fırt diye oldu. Resmen şu anı yaşadım.. “inan guzzzuummmm hiç beklemediğin anda” 😂 ağrı sancı varsa bile çıkış anı büyük bi rahatlık. Sancıyı hatırlamıyorsunuz bile.
Pamuk Nnoktaa Hahahh vajinal doğum savunucuları derneğinden bir arkadaşımızı daha doğum hikayesi ile uğurladık 😂😂 Umarım hikayen bir çok anneye cesaret verir..
sema12340 Pamuk Nnoktaa merhaba benim 38. Haftam ve maalesef eğitim alamadım. Eğitimde öğrendiğiniz başka altın bilgileride paylaşmanız mümkün mü? Bu arada bende korkuyorum normalden ama yazınız sayesinde bi güven geldi teşekkürler 🙏
scucer Nnoktaa ne kadar güzel özetlemişsiniz ağlayarak okudum🥲🥲 darısı bizlerin başına banada bi cesaret oldu malum son haftalar her gece rüyamda dogumla ilgili seyler görüyorum 😁😁
Kubra-00 Okurken korktum ben🫢 iyi ki sezeryan olmuşum.. 5 dakkaya aldılar oğlumu odama geçmiştim. Normal doğum bana göre değil🫢
Pamuk Kubra-00 Bunca kişinin okuduktan sonra cesaret alıp hoşuna giden bir doğum hikayesin de bunu yazmanız çok absürt..
tugcesakzci Kubra-00 çok afedersiniz ama bu kadar pozitif bir hikayenin neyinden korktunuz gerçekten çok merak ettim
Anzilha Kubra-00 Nesi korkutucu?Ne yazacağıni bilmiyorsun herhalde.Allah tan cesaret edip çocuk yapmışsın.Sen sezeryan olmaya devam et 😒
Kubra-00 Okurken korktum ben🫢 iyi ki sezeryan olmuşum.. 5 dakkaya aldılar oğlumu odama geçmiştim. Normal doğum bana göre değil🫢
Kubra-00 Pamuk yanlış anlamayın bebeğin ordan çıkması o sancılar.. beni çok korkutuyor. Cesaret edemezdim
MrsBalkay Çok geçmiş olsun hayırlı olsun içimi öyle bir ferahlattınız ki bize de nasip olur inşallah ☘️🦋Sancı geldiğinde ona kadar say sonra ıkın kısmı doğum esnasından önce de yani açılmayı beklerken de işe yarıyor mu bilgi verir misini? En çok merak ettiğim şeylerden biri de bu.
Nnoktaa MrsBalkay doğumdan önce 4-8 nefes tekniğini uyguluyordum. 4 sn boyunca nefes alıyorum 8 snde veriyorum. Bir de dediğim gibi ben hep sancıda kendimi telkin ettim. Anlatırken komik geliyor yanımdakine de komik geliyor ama beni inanılmaz rahatlatıyordu.
Nnoktaa Sofiaa dikiş oldu. Onu buraya yazmak istemedim çünkü ben bir asistan doktor kurbanı oldum. Gerçi ona rağmen pozitif kaldım. Tüm doğum ekibi gayet pozitifken bir tek o şahıs tabiri caizse suratsızdı yılbaşı günü tatil.. bir çok kişi izin almış. Sürekli birilerne kızıyordu. Personelin işini de biz mi yapcaz diyerek. Ekibin geri kalanı beni motive ederken o öfleyip püflüyordu. Açılmam güzeldi doğumda oldu sebebi neydi bilmiyorum kesiğimin.. dikerken birileri yanına geldi. Bu niye böyle oluyor diye soruyordu bir şeyleri. Doktor değilim eğitimine saygım var ama bi şekilde hissediyordum tecrübesizliğini. Hatta yanına gelen başka doktor o iple olmaz bu iple yapcaksın dedi. Odaya çıktığımda bi tuhaflık var canım yanıyor. Başka bir doktor gelip kontrol ediyor. Normalde ertesi gün taburcu olacaktım ama şikayetlerim o kadar fazlaydı ki bir gün daha kal dediler. 2 ocak tatil bittiğinde doç. Dr. Geldi baktı. Vajende vs sıkıntı yok her şey çok güzel. Ama dönüp asistan ve öğrencilerine şunu söyledi. Bu dikiş yanlış! Böyle dikiş olmaz çok baştan savma yapılmış. Kısaca o dikiş neden var bilmiyoruz 😂