MelteM2cck gebelik şekeri açlık tokluk şekeri veya 3 aylık şeker ölçümüyle belli olmuyor hanımefendi maalesef. Doktorunuz diğer çoğu doktorun hamileliğii başından savdığı gibi sizi de başından savmış. Açlık tokluğun belirlemediği bilimsel makalelerle mevcut. Elinizdeki akıllı telefonla diyabet derneklerinin, jinekoloji derneklerinin yayınladığı makaleleri araştırığ okursanız eğer görürsünüz. Gebelik şekeri iki türlü tespit ediliyor ya her gün ölçüm yapacaksınız ya da şeker yüklemesi başka bir formülü yok. Açlık tokluk dediğiniz şey sizin şeker toleransınızı ölçen bir test değil. O anlık şekeriniz var mı yok mu ona bakılır sadece. Ama sizin havuç, patates, ekmek, tatlı yediğinizde oluşabilecek şeker yüksekliğinizi ölçemez. Ayriyeten ben sizi suçlamıyorum. Ben merak ediyorum neden gereksiz yazıp durduğunuzu. Postu iyi okusaydınız diyorsunuz postun en başında yazıyor gereksiz diye ben doğru okuyorum yani. Şahsi düşünceleriniz olup olmadığını yargılamıyor zaten kimse olabilir. Fakat zaten tereddütte olan insanları ‘gereksiz’ diyerek yönlendirme yapmaya çalışıyorsunuz. Forumda araştırın isterseniz bi sadece açlık toklukla doktorun vaşından savdığı kaç gecede şeker çıktı, kaç gebe bebeğini sırf bu yüzden kaybetti. Benim dikkatimi çeken şey sizin kesinliği hakkında bir şey bilmediğiniz konuyu gereksiz diyerek nitelendirmeniz. Kesinliği hakkında birşey biliyor olsanız açlık tokluk baktırıp bebeğini kaybeden kadınların yazılarını da görüp okumuş olurdunuz. Şu şekilde empati yaparak düşünün. Diyelim ki kan uyuşmazlığınız var ben size diyorum ki o çok gereksiz, hem yapılan iğne bebeği hasta ediyormuş yaptırma. Siz de bunu dinleyip yaptırmıyorsunuz ve bebeğinizi kaybediyorsunuz sırf bu yüzden. Ne hissedersiniz o zaman. Kendinizi bu durumun içerisinde düşünerek gereksiz yargısında bulunun bence. Çünkü buradaki insanları dinleyip yaptırmayanlar veya ilaç içmeyenler çok fazla. Örneğini de vereyim bir postta hanım efendi folik asiti sorguluyordu, birisi altına armut ye ilaç içme yazdı. Hanımefendi de öyle yapmış. Sonuç ne biliyor musunuz? Folat eksikliği yüzünden bebekte spina bfida tespit edilmiş. Armut yediği için. Bir şeyin gerekli veya gereksiz olduğu kanısında şahsi fikrinizi beyan ederken bence empati yapıp, kendi bebeğinizi ve oluşabilecek problemleri de göz önünde bulunduğun bence. Yukarıdaki verdiğim kan uyuşmazlığı durumu başınıza gelse bana neler neler dersiniz, neler hissedersiniz kim bilir bu konuda gerekirse bulursunuz beni senin yüzünden diye. Uçuk bir örnek evet ama sadece empati yapabilmeniz için verdim. Ama dediğim gibi bunları dinleyen insanlar varken gereksizliğini vurgulamanız bence hoş değil. İlk kez görmedim bu durumu sizden farklı bir kaç postta daha görmüştüm. Dikkatimi çekti dediğim gibi. Ki sizin dediğinize uyup yapan biri daha sonrasında sizi bulup siz demiştiniz deyince vicdanınız sızlamıyorsa da gerçekten size diyebileceğim pek bir şey yok. Hem vebal alıp hem vicdan sızlaması yaşamamış oluyorsunuz. Bir nevi durum sizin yüzünüzden gerçekleşmiş oluyor çünkü dolaylı yoldan da olsa.