Dnrrclkk Merhaba hanimlar ben 30 hafta ikiz gebeyim doktorum 4 doz ciger gelistirici igne verdi iki gun iki dozu bi enjekte de aldim . Fakat bebeklerin sonrasinda hareketlerinde azalma oldu bu durumu yasayan var mi aranizda normal mi ? Bir de bel agrim var araliklarla gelip gidiyor kasiklarimda yok ama sadece bel agrisi
Hatice--- Dnrrclkk bende o haflarda olmuştum normalde de böbreğimden kaynaklı ağrılarım olduğu için fark etmemiş olabilirim hareketleri ertesi güne düzene girmişti 2 doz olmuştum ben çok iyi olur önlem amaçlı iğne olman
Esrac96 Dnrrclkk bende de hareketlerde azalma olmuştu merak etmeyin ayrıca şeker olmamasina rağmen 2-3 gün insülin yukselmisti dikkatli beslenin tuzlu-tatli beslenmeyin :)
asel_asl Dnrrclkk erken doğum riskim olmasına rağmen benim doktorum ciğer geliştirici iğne yapmaya kesinlikle karşı. Bebekteki bazı hücreleri öldürüyormuş öyle söyledi. Çok mecbur kalırsak tek doz yaparız dedi .. sizce de 4 doz çok değil mi normalde 2 doz vuruluyor . Sizi tedirgin etmek istemem ama başka doktora da danışsanız keşke
umrumdadegil Dnrrclkk evet evet normal az da olsa hareketi varsa sıkıntı yok. Bende oldum1 2 gün sonra normale döndü
Pervin7 Merhaba 31+5teyim. Bende iki gün önce 2 doz, dün 2 doz oldum. Bende de iki gündür hareketlerinde azalma oldu ama bugün biraz daha düzeldi. Normal sanırım öyle olması.
Pervin7 Benim biraz sancım olmuştu ben öyle hissetmiştim. ama açılma yoktu, nst de sancı çıkmamıştı o yüzden ciger geliştirici yapıldı, size neden yapıldı acaba
Dnrrclkk Pervin7 benm ikiz gebelik diye erken dogum yapma riskim varmis onlem amacli yapildi kuveze girmesinler diye
Dnrrclkk 071018 umrumdadegil bel agriniz oldumu peki boyle aralikli hani diş apse yapar damar gibi atar ya benim bel agrim oyle
Pervin7 071018 ben sancı hissettim adet sancısı gibi. Doktor nstye bağladı sancı yok, açılmama baktı açılmamda yoktu ama ne olur ne olmaz diye ciger geliştirici yaptı.
Dnrrclkk 071018 Esrac96 asel_asl ikiz gebelikte mecbur ciger gelistirici igne ve 4 doz veriliyomus cok arastirdim ilk kez duydum hucrelerin öldugunu
umrumdadegil Dnrrclkk benim zaten sancılarım olduğu için ağrım normalde de var o yüzden onu ayırt edemem 🥲
Hatice--- Dnrrclkk böbrek ağrım vardı benim canım bel karin ağrısı hat safaydı sancıyı tetikliyordu erken doğuma karşı iğne yapıldı
Dnrrclkk Esrac96 su bel agrisi tedirgin etti beni ilk hamileligim ayirt edemiyorum arakikli girip cikiyo
Burcu96 asel_asl ne alaka burada erken doğum riskinden dolayı ciğer geliştirici iğne olan kaç anne adayı var hepsinin doktoru mu cahil iğne yapıyorlar gelip de hücreleri öldürüyor demeniz çok yanlış insanları telaşlandırmaya gerek yok
asel_asl Burcu96 yahu bende bilmiyorum sadece bana doktorum böyle söyledi başka doktora da danışsın diye söyledim. Kötü niyetim yok yani o kadar tepki göstermenize gerek yok🙄 bi de genelde 2 doz vuruluyor çevremde ikiz gebeler çok onlara hep 2 doz vuruldu. 4 doz yazmış arkadaş bana fazla geldi doktor verdi diye körü körüne inanmayın başka fikirler de alın 💁🏻♀️ kötü niyetli olsam uyarmam sizi tepki göstermeyin hemen. Yurt dışında kesinlikle zorunlu kalmadıkça bu iğneyi yapmıyorlarmış doktorum profesör ve yurtdışında biçok konferansa katılmış. Bende başlarda çok ısrarcı davrandım yapın dedim erken doğarsa diye korktum ama beni bu şekilde ikna etti olması gereken zamanda zaten yaparız dedi. Yani önlem amaçli yapmadı zorunlu durumda yapacakmış
asel_asl Dnrrclkk biliyorum canım tabiki gerekiyorsa yaptır ama yine de bi araştır başka bi doktor görüşü al 4 doz yapıldığını da ben ilk kez duydum.. tüp bebek hastasıyım ve gittiğim hastanede çok ikiz gebe var hep 2 doz vurulmuşlar.. tabiki bebeklerin için en iyisini sen bilirsin sadece doktorun bana söylediğini sana ilettim💁🏻♀️ hayırlısıyla kucağına al inşallah 🙏🏻
Hatice--- Dnrrclkk şimdi 27 haftalığım inan biseyim yokken de ağrıyor sırtıma vuruyor ağrısı Elinden geldiğince yat dinlen ağrılar hafifleyene kadar ikiz hamilelik sanırım biraz daha zor geçiyor genel de o yüzden iğne yapılması çok çok çok iui olmuş geçmezse tekrar doktora görünün nst falan çekildi mi