Gamze08 Sevgitekin biliyordum, Bu adet Yöresel birşey Ülkemiz De , Bende Arap ülkesinde yaşıyorum Bu tarz bebeğin 40 çıkmasi vs yok yapılmıyor.
Cemree995 Sevgitekin merhaba ben de akika kurbanını biliyorum ben de yeni öğrendim onu. Ama diğerleri hakkında bilgim yok maalesef
Sevgitekin Cemree995 istiyorum ki bu güzel bilgileri sagımıza solumuza yayalım. Eski hurafeler kalksın 🥺
Seymoshh rumeysaaa- Peygamber sav Efendimizin sünnetidir ki adı TAHNİK tir çok minicik hani tırnak ucu kadar hurma yumuşatıp bebeği damağına sürülür bir damlada zemzem damlatılır 👍🏻4 çocuğumdada yaptım elhamdülillah
Beeyzanurr Sevgitekin evet 40 çıkması aslinda annenin 40 ı anlamina gelirmiş. 40 gün boyunca disari cikmamasi gereken de anneymis çünkü bağışıklığı az olurmuş
esmerrmm Sevgitekin bebegin degilde eskinden ayıp oldugu icin kadının kırkı ciktimi diye sorulmazmis bebegin kirki ciktimi diye sorulurmus oyle anlarlarmis , ama bu bahane iyi oluyor hemen eve dalmak isteyen misafirler icin 😄
Smyye0303 esmerrmm millete meraklı anam el kadar bebeği görmeye geliyorlar gerçekten saçma hem anne için hem bebek için hastalığa mikrop kapmaya musaitken🤦🏻😀
Smyye0303 Sevgitekin hurafelermi ararsın herşey var gerçekten ve bunu lohusa birine asla söylenmemeli 😐🥹
esmerrmm Smyye0303 sorma sorma ama kimseyi kabul etmemek en iyisi kirki baha e edip kirktan sonra diyorum 😄
poyrazin_annesi28 Sevgitekin 40 çıkarma diye bişey yok. Yapmadım ben de. Saçma sapan bişey. Hatta üstüne üstlük korku cümleleri söyledi herkes 😄 Yok bebeğimi rahat birakmazlarmis vs vs.😄😄😄 Allah’a şükür biseycik olmadı 😄