Karanfill yagmurus bal Ceviz Kuruyemiş Sade soda Muz Kaşar peyniri Yumurta Protein içeren gidalar Tahin pekmez
Sankus yagmurus valla ben günlük bir avuç ceviz bir avuç badem fındık 2 muz bir tabak meyve bir kase yoğurt bir bardak kefir bir bardak süt 2 adet yumurta kaşar peynir bir şise madem suyu taze sıkılmış portakal suyu haftada 3 gün et balık bol sebze yedim ama şu an bebişim iki hafta önde ilk baslardan önde gidiyordu artık kestim diyete başladım yoksa gebeliğim basimdan beri hep böyle yedim haftada iki defa bol.kasarli tost
gokyuzununogrencisii Beklenenim11 nesguik kanıtlanmış bir şeyi varmı 😅😅 evde hep oluyo kızım seviyor sütle karıştırıp veriyom ama ben hayatta öyle icemem 🙈
Minigiim-vebenn52 Şuanda daha kilo yapmazsın bebeğe ama dengeli beslen tabiki 🫶🏻 3 aydan sonra bebek annenin yediklerinden beslenmeye başlıyor
Emrcnaydn Kızlar merhaba eşim şarküterici bu sebeple yazmak istedim herkes kaşarın kilo aldırdığına inanıyor fakat bu marketlerde yada her şarküteride olan kaşar tost peyniri vs değil lütfen güvendiğiniz ve kaşar olduğuna emin olduğunuz peyniri tüketin. Bu zamandaki kaşar diye satılan peynirler bozulmuş peynirlerin toplanıp erdirilmesiyle yapılıyor lütfen dikkat edin. Eşim bana hep lor yada ezine getirir ezine peyniri üstünde oynanması zor bir peynirdir lor da protein açısından çok yüksektir
Biranneferide Emrcnaydn teşekkür ederim güzel bir yorum yapmışsınız bizi bilgilendirmeniz çok hoşuma gitti . 🩷😘 Ayrıca bir arkadaş nesguik yazmış hiçbir yararı olmadığı gibi zararın haddi hesabı yok özellikle çocuklara anneler hem çocuklarınıza hem kendiniz lütfen yemeyin ;)
Safie2020 Emrcnaydn ne marka alcz taze kaşar yazanlar iyi oluyor tost peyniri olanlar eritme oluyir genelde
Haticeela Emrcnaydn ay inanın aynı düşüncedeyim herkes kaşar diyor ama markette satılan kaşar veya diğer peynir çeşitleri işlenmiş sonuçta ne kadar etki edebilir ki ve ya ne kadar sağlıklı 🤷♀️
Pamuk Bence öyle bir besin yok.1 aydır gelişim geriliği var yemediğim yapmadığım kalmadı.Doktor annenin beslenmesiyle alakalı değil diyor gerçekten de doğru genetik….
026 Pamuk gelişim geriliği nezamn başladı geçti mi sizin ki ben de aynı durum var karın çevresi gelisme geriligi var geçer mi ne yapmam lazım
gizem-cbn Pamuk görümcem ısrarla kelle paça iç bebeğin gelişimine iyi oluyor diyor 🤣 ve ben kelle paçadan nefret ediyorum tiksiniyorum
Emrcnaydn Biranneferide kesinlikle katılıyorum içinde onlarca katkı maddesi var. Sütün de erişkinler için fayda sağlamadığını biliyorum yerine ev yapımı ayran, peynir, yoğurt tüketimi daha faydalıdır bebeğe daha iyi gelecektir
Biranneferide Bebeğe kilo aldıran yiyeceklerden ziyade kemik ve kas gelişimine destek olacak şeyler tüketmeniz daha güzel olur . Mesela kelle paça tahin avakado yeşil yapraklı sebzeler kuruyemişler en güzeli ceviz kuru üzüm kurutulmuş sebzeler en güzeli yeşil fasulyenin kurutulmuşu çünkü içerisinde bolca folik asit var kurutulmuş domates. Umarım faydalı olur:)
Cennet_kusum16 Bebeğinin senin yediklerinden alacağı maksimum 500 Gr. Onun dışında doktorun vereceği multivitamini ve demir ilacını asla aksatma.. Gebelik öncesi depoların iyiyse bebek önden gidiyor. Süt ürünlerini 3 öğün tuketmeni öneririm hem bebek için hem kendin için. Bolca meyve tuket.. Kuruyemiş ve yeşillik, sebze.. Tatlıdan, hamurisinden, hazır gıdalardan, çay ve kahveden uzak durup sağlıklı beslenirsen bebeğin gelisimi önden gidiyor…2 kişilik yemenede hiç gerek yok normal akışında yemeni tavsiye ederim. Sık ve az..birde hergün muhakkak haşlanmış yumurta yemeni tavsiye ederim
Pelinn55 Avokado,yumurta,muz,yeşil yapraklılar,balık(özellikle somon),kuru yemişler özellikle ceviz ve fındık,et ve süt ürünleri (olabildiğince doğal olanları)
Sankus Tinii_minii_mom balığı fırında sebzeli bazende kızartıyorum eti dolmalar köfte ıspanaklı ,kuşbasini en çok çorbalarda kullaniyorum