mucizeolsunn bizimde açıklanamayan infertile vardı. İkimiz de sağlıklıydık stressiz bir hayatımız var günlük yaşamımızda veya herhangi bir şekilde neden olmuyo vs demedik. Ailelerimizde torun vs demedi herşey yolundaydı.. ama illa ki bekarken yada çevremde bebek isteyip olmayan kişi sayısı fazlaydı duyardım aşılama tedavi şu bu.. elbette doktora gittik 1 senenin sonunda.. rahim filmidir şudur budur hep çekildi temiz dendi.. neyse eşimle konuştuk ve dedik ki takdir Allah in biz bi yola çıkalım yol bizi nereye götürecek.. ama ben hep hayırlıysa bu yola çıkalım yoksa engeller çıksın üzülmeyelim üzüleceksek de kolay atlatalım diye dua ettim.. hayırlı sağlıklı evladımız olsun yeter dedik.. bu arada şeker hastasıyım bazen de ara kanama yaşardım leke tarzı onun içinde histeroskopi oldum. Şükür birşey çıkmadı… sonra doktorumuzu bulduk dedik ki ne aşılama ne ilaç ne yumurtlama takibi istemiyoruz bunları.. yaşımız 32 zaten doğal yolla olsa olurdu maddi imkanımız var.. bize oranları söyledi doktorumuz. Yüzde 40-45 arası tüp bebek 5-10 arası aşılamaydı.. elbette ki tüp bebek de tutmayabilirdi.. ancak biz kendimizi sürece o kadar güzel hazırladık ki bende eşimde hep pozitif yaklaştık olaya.. Allah ile haşa kavga etmedik bizim neden olmuyo demedik.. kim bilir belki ikinci bebeğimiz kendiliğinden gelecek.. daha sonra toplanan embriyolardan 2 si kaldı.. yine umudumuz tamdı. Aldığım ilaçlar olsun geçirdiğim vakit olsun bana o kadar güzel geliyodu ki.. fazla kimse bilmedi tüp bebeği stres yapan biri değilim ama biliyorum tüp bebek son çare diyenler fazla ama biz bu yolu tercih ettik iyiki de ettik. Zaman kaybı geldi ikimize de diğer tedaviler.. yaptırana tabiki sözüm yok.. bilenler de şaşırdılar bize mutlu oluşuma ilaçlardan yakınmadığıma.. yani bilmiyorum şeker hastalığımda da çok erken öğrenmiştim duyunca şaşırdım ama üzülmedim herşeyin çözümü var bu da dert mi dedim.. dermansız hiç birşey yoktur.. Allah a sığınmak öyle güzel ki biz bilemeyiz hayırlısını isteriz kolaylıkla ver demeyiz çoğu zaman.. dezavantajım fazlaydı şekerimin olması iki transferi engelledi doktoruma bıraktım zaten tek transfer ilk deneme de tutundu bebeğimiz bize… bizim sürecimi böyle geçti.. kısacası ovulasyon testi dışında hiçbir şey yapmadım o da bir aydı.. sadece bol bol meditasyon yaptım nefes egzersizleri yaptım açık havada yürüdüm bunları transfer öncesi ve sonrasında da yaptım.. 3 buçuk yıldır evliyiz bu arada.. Allah gönlünüze göre versin evlat hasreti ağır sınav önemli olan bu sınavı kolaylıkla geçmek.. gün gelir inşallah güzel haberinizi alırız.. yoluma elbette olumsuzluklar çıktı. Ailemiz dışında kıranlar olmadı mı oldu çocuk yok mu diyenler olmadı mı oldu.. sanırım hep de olacaklar.. herkesin özeli kendine bunun bilincinde olmayan o kadar kişi var ki hele de hemcinslerim.. sınavınız en kolay şekilde vermeniz duasıyla Allah a emanet olun 🌸