Yavrum bende şöyle yapıyorum. Örneğin sabaah kalkıyorum ateşe çaydanlığı su koyup kaynatiyorum o Su soguyo. Cam surahim var onun içine döküyorum. Kızımın mama saati geldiğinde ufak cezveye o surahideki ( kaynamış soğumuş olan suyundan ) biraz döküyorum cezvede tekrar kaynatiyorum. Sonra 90 CC msma vereceksem üç ölçek mamayı biberona koyuyorum ardından bı bardaga biraz cezvedeki kaynamış sıcak olan sudan , biraz da surahimdeki kaynamış soğumuş olan suyundan koyuyorum ve mama için uygun sıcaklığı ayarlıyorum . O ayarladigim suyuda biberona döküp önce bı kaşıkla karıştıriyorum mama ile su birbini yesin diye. Ardından ufak yuvarlak daireler çizerek biberonu sallıyorum ve mama hazır. Anlatırken uzun görünüp hazırlaması iki dk olmayan şey bunlar. İşin özü bı surahide her zaman kaynamış soğumuş olan bı suyun olacak. Öyle çeşmeden ya da hazır su ile çat diye mama yapamazsin. Mamanin suyunu bardakta hazirlayinca bileğine dök bak , ya da mamayı biberonda hazirladiktan sonra ağzına sık bak sicakligina. Soğuk olursa çocuğun karnı agirir , çok kusar. Sıcak olursa zaten ağzı boğazı haşlanır diline doktugunde güzel bı ılıklık alıyorsan içir.
Sen kendi düzenini zamanla oturtacaksin