Mükemmel geçen doğum hikayemi ancak yazabiliyorum ☺️ikinci doğumum.ilk kızımda 16 saat suni sancı ile doğurmuştum.bu kızımda herşey bir anda oldu bitti.benim 38.haftada 4 cm acilmam oldu.ama hicbirsekilde ağrım sancim olmadı.40.haftaya girdiğimde doktorum dogmazsa suni sanci vericez dedi ve 29 Aralık cuma gününe hastaneye yatmak için anlaştik.40+2 28 Aralık Perşembe gunu gece 3 de hafif bir rahatsızlık hissettim.cok hafif adet olacakmişim gibi ama hicbirsekilde rahatsız etmedi beni.uyudum.sabah 6 da uyandım.agrim biraz fazlaydı.sanki böyle belimde kum torbasi varmiş gibi.bir yandan da kasıklarım agriyordu.lavoba da nişanim geldi.hatta burada konu açtım ☺️nişandan sonra hemen olmayabiliyor doğum diye o gün doğuracagimi hiç bilmiyordum ,🙈esim isteydi.evde yalnızdım.saat 7 de sancılarım hızlandı.kizimi okula gönderdim.ayakkabilarini bağlarken yerden kalkamadım.o dakikadan sonra baktım ki 5-6 dakika da bir sancı geliyor hemen doktorumu aradım.hastaneye gel dedi.8.30 da hastaneye gittik.hemen makasa aldılar.doktorum açıklık 8-9 cm ebeyi çağırın dedi.bende olamaz çünkü ağrım dayanilamayacak gibi değil dedim.hala o gün doğuracagima inanmıyordum 🤭😅lavman yapın dedim.odaya da yürüyerek gittim.cunku gayet iyiydim.lavman işlemlerim 9.30 da bitti.9.30 dan sonra ıkınma sancılarım başladı.apar topar dogumhaneye aldılar.suyumu patlattı doktorum.cok az suni sancı verdi.aralarda makastan inip dogumhanede yürüdüm,yere cömeldim,doktorum yere cömel dedi.sonra bir ıkınma geldi hemen makasa aldılar.veeee doğurdum 🤭😍45 dakika sürdü.normalde ben epidural almak istiyordum.ama doktorum 8-9 cm olmuş zaten sanciyi evde çekmişsin.1 saate dogurursun dediği için epidural den De vazgeçmiştim.bebegimin sesini duyduğumda herseyi unuttum.onu giydirmeye götürdüklerinde hep bebeğim iyi mi ? Dedim doktoruma.yarim saat dikislerim sürdü.hic hissetmedim bile ☺️dikislerden de hiç korkmayın kizlar.igne vuruyorlar.duymuyorsunuz bile.ayaga kalktım.yuruyerek çıktık bebeğimle.dikis acısı da hiç olmadı.hatta yatağımda hiç yatmadım.sanki hiç doğum yapmamış gibiydim.doktorum da herşey yolunda diye akşamüstü taburcu etti beni.hastanede kalmadım ☺️şuan bebeğim 6 günlük oldu.mis gibi kokuyor evimiz bile.Anne olmak çok guzel bir duygu,hele ikinci kez 😍Rabbim tüm annelere kolay,sağlıkla,bı avazda doğumlar nasip etsin inşallah 🙏❤️