Arzu343434 zaten canım sondayı bazı hastaneler 6 bazıları 8 saat sonra cıkartıyor ve dırekt yürümen ardından gaz cıkarman beklenıyor depend veya kulot herhangı bezı senın yanındakı refakatcı gıydırıyor eskıden yoktu onlar neyse ve zaten sonda takılıyken tuvalet ıhtıyacın bitmiş oluyor hemen sondayı cıkarttıklarında idrar gelmiyor yani sonuçta saatlerce su bile içmiyorsun ayağa kalkınca 5 dk yürü dıyorlar o sırada yürümeye yawas yawas çalışıyorsun kolumda hala serum vardı bir doğumumda o serum çubuğundan destek alarak tek yürümüştüm ama 2. Sinde yoktu serum serum Çubukları da altı tekerlekli oldugu için rahat gezınıyorsun ve oturmanı istıyorlar yatmıyorsun önüne yemek geliyor çorba hoşaf yada tatlı tarzda birşey geliyor onu yiyorsun doktorum benı zıyarete geldıgınde hurma ıncır ve petibör bisküvi yememi önerdi bol da su içmem gerektıgını o kadar zaten ılk gun katı bir yemek gelmiyor ekmek bile olmuyordu 😓. Demem o ki depend yada kulot bez altına yapmak için degılde kanaman çok gelsede dışarı sızmasın dıye kalktıktan 1-2 saat en erken lavoba ihtiyacı oluyor oda su çok tüketiyorsun izin verince hemsıreler tabi tuvalete refakatçi yardımı ile oturup kalkıyorsun egılıp çamaşırını dahi cekemıyorsun ilk gece ama ertesi gün biraz daha ıyı oluyorsun yada alışıyorsun sanırım kendım hallettım ben hep ertesi günü ama saat başı yürümen lazımki gaz cıkartman gerekli ben genelde gecelerı gaz cıkarttım sabah olduğum sezeryanda yaklaşık doğumdan 14-15 saat sonra cıkartmıs olmuşum 2 defa da zaten gaz cıkarttıktan sonra imza verip 1 gece kalıp taburcu olabılıyorsun hastaneden gaz çıkmazsa eğer 2 gece net kalıyorsun baktılar gaz çıkartamıyorsan lavman yapıyorlar mış bunuda gaz cıkartamayan bır kaç kişiden ogrendım benim başıma gelmedı.