Egepol hastane ücretinin değişmesi
Deryam35 ben çınarlı hastanesine de gittim gazı Hastanesi’ne de.. ama bunlarin hiç biri bana Özel hastane gibi gelmedi gazı hastanesindeki doktorun tavrı zaten şok edici. Çınarlı da ağır bir yemek kokusu vardı çok basık ve bana göre pek hijyen değildi mecbur egepole devam ediyorum
Deryam35 bunları belirleyen de hastanenin kendisi olmuyor işte SGK ve sağlık bakanlığının hastanelere yaptıkları bildiriler, yönetmelikler oluyor. Dediğim gibi doktorunuz dışarıdan yarın değişse yine yapabileceğiniz bir şey yok. Dışarıdan doktor getirenlere fiyat sabitlemesi yapılmıyor. Hastanelerin doğum paketleri oluyor obları da sadece oradaki doktorlardan birinden alabiliyorsunuz. Paketiniz olmasa yine takipli gebesi olsanız yine bir şekilde kapora falan alıp fiyatınızı sabitletler. Ama doktor dışarıdan olunca hastanede pek bir hüküm olmuyor açıkçası
Deryam35 aynen canım sözleşmeyi de dışarıdan doktor hastasına yapmıyorlar kendi hastalarına sadece. Genelde de doğum paketi oluyor işte
SenaaaNurrrr ha bu konuda şikayetçi olabilirsiniz. En azından doğum paketinin anlaşmasının belgesini vermeye mecbur. Çünkü elinizde bir şey olması gerekiyor. En kötü senaryoda dava edebilmek için mesela.
SenaaaNurrrr
Hastane çok güzel konforlu ama açıkçası 3 gün içinde 2 katı para istenmez
SenaaaNurrrr
Siz egepolde mi takipli hastasınız
SenaaaNurrrr
Bende bir ay önce görüştüm doktorla anlaşmalıyız zaten o liste gönderiyor dediler ona göre fiyat değişmez diye olmadı bugün tekrar gider görüşürüm kendi doktorumla konuştuktan sonra
tugcesakzci
İşte hastane ile görüşmeye gittim dediğinizin tam tersini söylediler kendi hastalarımıza direk zam geliyor ama sizin doktorunuz dışarıdan anlaşmalı 1 ay önceden liste gönderdiği için fiyat 1 hafta içim değişmez dedi Kadın ön ödemede istemedi
tugcesakzci bugün sabitlemeye gidicem öyle bir hakkimiz varsa sözleşme istiyorum çünkü egepol bu konuda farklı davranıyor genelde
Deryam35 haklisinjz kesinlike.. ben takipli hastayım
SenaaaNurrrr sözleşmesi vermek zorunda vermiyoruz derse bile fotoğraflarını çekin ve iyice okuyun tabii ki. Ödeme yaptığınız slibi falan da atmayın elinizde dursun. Ben özel bir hastanede çalışıyorum finans biriminde yönetmelikleri bilmeme rağmen herşeyi saklıyorum mutlaka.
SenaaaNurrrr
Muhakkak detaylı sözleşme yapın tabi verirlerse sonradan ne diyecekleri belli olmuyor
Deryam35
Evet haklısınız bugün gidince özellikle diyeceğim teşekkür ederim 🤗
Deryam35 umarım dediği gibi değişmez. Özel bir hastanenin finans biriminde çalışıyorum. Size bunu beyan eden hanımefendinin söylediği şeyi de ilk defa duydum. Sistem aynı sistem sizin için de kendi hastası için de kayıt ödeme vs hepsi tek sistem üzerinden oluyor ve sistem fiyatı otomatik uyguluyor herkese eşit ilk defa orda duydum böyle bir şeyi. Gerçekten diğer arkadaşımızın dediği gibi değişir bir hastaneymiş. Umarım zamandan etkilenmezsiniz. Ne kadar olacakmış doğum fiyatı
tugcesakzci
Daha doğum fiyatıda belli değil liste 1 ocakta yayınlanacakmış. Yani doğum kendiliğinden başlarsa 1 ocakta gidersemde fiyat belirsiz orada ne derlerse onu ödeyeceğiz herhalde
tugcesakzci evet değişik bir hastane ama ne yazık ki başka güzel bir hastane bulamadım . Yeni fiyatı 45 bin olcakmiş
Deryam35 merhabalar yorumları okudum. Ben şaşırdım açıkçası. Hem sağlık alanında uzman kişiyim bunu derken boş demiyorum cidden sağlık yönetimi eğitimi almış üstüne o alanda yüksek lisans yapmış İstanbul’da hem üniversitesi hemde hastaneleri olan kurumda hasta hakları sorumluluğu yapmış hukuki sgk süreçlerine oldukça hakim biri olarak yorum yapıcam. Çünkü çok farklı bilgiler var. Öncelikle dışaradan hekim bir hastaneye geliyorsa o hekim kadrolu hekim olmadığından sgk ya orada çalıştığına dair bir bildirimde yapılmaz bu durumda hastaneler hastayı ya sgk dan yararlanmadan sadece kendi belirledikleri tutar üzerinden kabul ederler yada kurumda yasal çalışan bir hekim üzerine kayıt açılır sanki o hekim yapıyormuş gibi gösterilir sgk lı olur. Siz hem hekime hem hastaneye kullanım ücreti ödediğiniz için sizin sgk ile sağlık bakanlığı ile bir bağınız yok serbest piyasa hastasısınız ( yani müşterisi). Bu iş hastane ile doktorun ortak oluşumu doktor şimdi size gün veremez normal doğum eğer gün verse ve kesinlikle şu gün dese ve kurumada ben bugün verdim hastamın planını yapın ona göre ayarlayın diye hastane insiyatif tanır ama ucu açık kalmış bu durumda da hastane kesinlik olmadığı için o günün üzerinden değerlendirir sizi. Evet fiyat yüksek ama bunu kurum ve doktor belirliyor sınırı yok istediklerini diyebilirler maalesef. Ancak siz hastaneden sgk lı hizmet alsaydınız bir sınırı olurdu ama İzmir’deki hastanelerin hepsi o sınırında şuan bile çok çok üstünde mesela benim gittiğim kurum %200 sınırken %700 farkla ücret alıyor genelide böyle İzmir’de 🤦🏼♀️ yeni güncelleme ile bu oran kesin artacak yasal olması gereken olduğu halde