Ela16 inanki doğumun diğer olaylarla hiç bir benzerliği yok
Hormonlar içeriden vajinayı olağanüstü genişletme gücüne sahip, rahim ağzı acilirken cekilen sancılar ile dışarıdan içeriye bsy soktuğundaki ağrı acı ile alakası yok, sancı basende hissedilen baskı hissi böyle orası biri sıkıyor sıkıyor bırakıyor gibi. Bana göre alttan muayene etmeleri sancı çekmekten daha zor 😭😂
Doğuma gelelim 😂 tam açılınca çocuğun çıkma süresi ortalama 10 15 dk dir yani çatal üstündeki o dediğimiz doğum anı çok kısa bir süre. Tam Çıkış anı biraz farklı bir acı verebilir sadece oda anlık..
Sancılar ise çok daha uzun bir süre ve sıfır gevşekliği olan bir rahim ağzından sancilarla 10 cm e kadar açılma süresi gibi bir süreç geçiyor
Haliyle bana göre sancılar doğum anından daha zor. Ama toplam doğum sürecinin (sancı+doğum) ağrısı da acısı da bildiğimiz ağrılardan sizilardan çok daha farklı, tabiki çok daha yüksek ama nasıl anlatayım bilemedim bana göre parmaktaki kesi mi daha zor yoksa kaslarından tutup sıkmam mı, parmaktaki kesi derim yani, biri acı biri ağrı, acıdansa ağrı çekmek daha kolay bana göre… Ve bu yüzden üstesinden gelinecek bir durum Allah’ın izniyle sadece gücümüzün kuvvetimizim yerinde olması lazım çünkü çok çok çok yorucu ve yorgun bir insanin aşırı yorucu bir sürecin üstesinden gelmesi çok zor.
Allah sağlıkla selametle kavuştursun 🤲🏻🌸