melise merhaba. Ben suni sanci ile dogum yaptim. Suyum geldi ama sancim yoktu bu sebeple suni sanci taktilar. Oncelikle hic korkmayin adi korkutucu halk arasinda suni sanci diyoruz ama verilen sanci falan yok. Dogumun baslamasina ve surece yardimci olacak olan oksitosin hormonu veriliyor boylece beyin dogum icin uyariliyor. Suni sancida cekilen sanci kendi sancimiz zatrn yani daha siddetli yada az degil. Ya sanciyi cekip acilmam olmazsa diye de dusunmeyin zaten sanci acilmayi sagliyor. Hani diyorlar ya sanci cektim acilma olmadi o cektikleri baslangic asamasindaki sanci zaten. Esas sanci oluşursa yoğun olan açilma da beraberinde geliyor. Benim de suni sanciyla maalesef sancim yetersizdi ve acilmam ilerlemiyordu doz arttirilinca ilerleyen saatlerde sanci da yogun sekilde geldi saatlerce 2 cm de takilan aksama kadar 4 cm anca olan acilma sancilarin bastirmasiyla 1 saatte tamamlandi kendimi dogumhanede buldum ve normal dogumla bebegimi aldim kucagima. Yalniz şöyle bir sey var suni sanci verilmeden baslayan dogum sancilari dalgalar halinde gelip arada es veriyor rahatlama oluyor suni sanci verildiginde es verme olmuyor pek ardarda gelmesi yorucu oluyor. Suni sanci zararli diye bir sey duymadim hic. Ama bebegin susuz kalmasi kakasini yemesi yada strese girmesi zararli o yuzden doktoruna güven.