Merhaba sonunda buraya yazmak banada kısmet oldu.39+3 günü uyandığımda o gün evde rutin işlerimi yaptım.35. Haftadan itibaren düzenli pilates 36.haftadan itibaren hurma,ananas,ahududu yaprağı çayı,adaçayı,yürüyüş gibi eylemleri zaten sık sık yapıyordum.39+3 te güzel temiz bir su hazırlayıp yerleri eğilerek sildim sonrada dışarı çıktım bir güzel yürüyüş yaptım.Gece yatmadan önce kasılmalar hissettim ama şiddetli değildi o şekilde uyudum.Saat gece 2 gibi daha şiddetli kasılmalarla uyandım eşimi uyandırdım.Pilatese gittiğim için orada öğrendiklerimi yapmaya başladım.Pilates topu,sıcak duş,çömelme hareketleri bunları sabah 07:30 a kadar evde yaptım en son artık şiddetlenince hastaneye gittim.Gittiğimde açılmam 5 cm di.Ebe çok iyi iş çıkarmışsın çoğunu evde çekmişsin dedi.2 Saat sonra yaklaşık açılmam 8 cm oldu.Sonra çok yorgun düştüğüm için uyuma hissi geldi ebe bakmak istedi 10 cm dedi.Doktora haber verdiler.Artık 10 cm olmuştu ama bebeğimin biraz daha aşağıya inmesi için ebeyle koridorda çök kalk yaptık.Doktor geldi ve doğumhaneye alındım o kısım çok hızlı gelişti yaklaşık 3 kere ıkındım fakat ıkınmak çok kuvvet isteyen bir şeymiş hep nefesin yarıda kesildi tekrar çok kuvvetli geldi ama bir şekilde sonunu getiremedim gibi oldu en son ıkınmada biraz ebenin bastırması ile bebeğim dünyaya geldi.O an bütün acılar bütün ağrılar kesildi mükemmel bir histi ohh bee dediğimi hatırlıyorum.Sonra bebeğimi verdiler tertemiz mis kokulu minicik bir şey ve o benimdi sarıldım öptüm sonra birlikte doğumhaneden yürüyerek çıktık.Merak edenler için doğum kesisi uyguladı doktorum sondaki ıkınma zorluğu sebepli. Çok fazla dikişim yok 4 tane attığını söyledi.Bu kısımların hiçbirini hissetmiyorsunuz ne kesiyi ne dikişi yani ben hissetmedim iğne vurdu çünkü onu gördüm.Benim gibi normal doğum yapmak isteyenlere tavsiyem hareketli olmak ama en önemlisi kesinlikle nefes egzersizleri yapmak olmalı.Umarım herkes sağlıkla bebeğini kucağına alır💕