• DoğumGebelik
  • Bebeğim kilolu ama suni sancı ile normal doğum istiyorum

Ceylan01-13 benimde 39 ile gelişimi uyumluymuş alsak alırız şuan dedi ama normali bekliyorum🙏🏼

Sunismyson yine doktorunla görüş ama yaptırmaman daha avantajlı olur senin için. Adını hatırlamıyorum kullanıcının ama hatırlarsam yazarım mutlaka gerçi okuma bence negatif hikaye olur senin için kötü etkiler . Doğum kolaylaştırıcı açılma hızlandırıcı egzersizler var youtube da onlara bak onları uygula açılmana yardımcı olur

Bircandeniz yani normal doğumda bebeğin çıkışı için kesi atılması olası bir şey ama göbek kesilip bebeğin alınması için uyuşturulup masaya alınmak değildi demek istediğim.

tugcesakzci tamam canım çok sağol deniyorum her şeyi denemeye de devam edeceğim🙏🏼

Sunismyson Ultrason ölçüsünden emin miyiz ? Bu önemli. Bebek hep mi iriydi ? Sizin çatınız müsait ise 4 kilo civarı rahat bir doğum olur . Ama 38 hafta dolmadan doğumu başlatmazlar . Gelişimini o zaman tamamlıyor. Bir de madem bebeğiniz iri biraz diyet yapmanız lazım sanırım.

K-Canseven bebeğim 35. Haftaya kadar haftasına göre tam gidiyordu uygulamalarda yazanlar ve doktorumun söylediğine göre. Son haftalarda artmaya başladı 250 gram değilde haftada 500 gram alıyor. Önceki doktorum da 7 ay boyunca takibindeydim anne de zayıf değil uzun boylu baba da öyle sizden zayıf bi bebek doğması çok zor iri olacak demişti. Bu doktorum da su içsen yarayacak şuan ona son haftaları dedi hiç bi şey yememen lazım ki kilo alımı dursun dedi ama çok zor dedi🙄

Sunismyson İki doktordan da aynı görüşü aldıysanız bir şey diyemem. Hakkınızda em doğrusu olsun. Vajinal doğum evet çok güzel bir duygu. Ama zorunlu olarak sezeryan olmak da çok büyük bir fedakarlık 🌸
          Benim bebeğimi iri diye özel hastane sezeryanla alacaklardı. Devlet hastanesine gidip doğum yaptım . Gününde ve 3.5 kilo doğdu. Kafa ölçümü sınırdaydı. Ugs de 4 kilo çıkıyordu.
          Ama size her doktor aynı şeyi söylüyorsa bilemiyorum 🌸

Sunismyson yani 37+4 de 3600 di kilosu kanala inmedi bebek hayla ben sigurana kadr 4 kg geçer dedi bide kafası kemikli zorlayabikir dedi o yüzden ebeylede kinustum bebek kanala girerken takılabilir dedi sitrese girebilir dedi sezryane döndük

Sunismyson ben ilk dogumda o hatayı yaptım sen yapma 38 de 4100 gr dı. Halbuki çatım genişti. Bayram geliyor diye doktor suni verelim dedi hiç açılmam yoktu 2 gün sunü cektm 1 cm açılmadı sonuc sezaryen. Bence sancını bekle bana ebem doğum anında çatın bi genişler sen bile anlamazsn demişti. Kuzenim 5250 gr doğurdu normal. Sen dogum sancı baslatacak egzersizlere bak onları yap hurma ye

Canım hiç korkma bende 3700 doğdu bebeğim yanılma payı oluyor ultrasonda. Sunı sancıyla doğurdum o kadar rahat gectiki doğumum 2 saat sancı cektim sadece. Bebeğim tam kanala bile inmemişti rahim yumuşamamıştı. Ama doğum yaptım çok şükür. Bol bol yürüyüş yap on bin adım atman lazım günde bol bol yürümeye calış

Sunismyson duyduğum kadarıyla ilk doğumda herkese atıyorlarmış doğumda ebe öyle söylemişti illaki atılmayan vardır

2prensessannesi ya evet herkes aynı şeyi demiş aonunda sezeryana dönüyomuş o yüzden vazgeçtim açılma için her şeyi yapıyorum evde ördek yürüyorum çaylar içiyorum pilates topundayım hep. Maşallah doktorlar artık tedbirli davranmak istiyorlar o yüzden belirli kilonun üzerine sezeryana alıyorlar. Doktorum da 4-4.500 olursa alırım dedi o yüzden tedirginim.

Mrvcakatt her gün sabah 2 yumurta peynir havuç mutlaka yedim. Tatlı aşermem çok fazlaydı her akşam da yemek sonrası tatlı yiyordum tutamıyordum kendimi yeni yeni durdum bu konuda ama bebeğe en çok kiloyu yumurta peynir aldırıyor bence ama genetik tabi biraz da umarım erken doğum riskini atlatırsın🙏🏼

Zhra42 evet biliyorum ama haftasına göre fazla kilosu gelişimde iki hafta önde o sebeple tedirginim ilerleyen haftalarda haftası dolmadan normal doğum kilosunu geçecek gibi duruyor

Belginylmz umarım böyle bir şey yaşamam ben de çünkü söylenenler de biraz psikoloji bozuyor olacağı varsa da olmuyor maalesef 😔

Svdalsnn ne kadar güzel🙏🏼 umarım sorunsuz sıkıntısız olur benim de tek istediğim bu. Her gün en az yarım saat yürüyorum bazen haftanın 3-4 günü 2 saat yürüdüğüm de oluyor bütün hareketleri de yapıyorum bakalım haftaya kontrolde ne olacak🙄

Bircandeniz doktoruma sordum yani çoğunda epizyotomi yapıyorum ama sen perine masajını ihmal etme gerek olmazsa atmam tabi ki dedi🙏🏼