Hamide_1511 40haftalıkken nts de çok az sancım çıkmıştı ama açılmama baktıklarında hiç açılmam yoktu, sonra ebe bida bakcam dedi ve iki parmağını vajinamın içinde öyle bi açtı ki beni bağırttı resmen🤦♀️ napıyorsunuz dedim, bu açılmanı tetikliycek dedi eve gönderdi, 3gün sonra pembe leke geldi ben nişan sandım ama baktım kanamaya çevirdi hemen hastaneye gittik yatışım yapıldı ultrasonda ve ntsde takibim yapıldı herşey normal ama doğum daha görünmüyor dedi, doğuma yeterli sancı kasılmalarını bekliycez, suyun plesentan, bebek herşey iyi yolunda dedi öyle 3gün daha adet gibi kanamam devam etti ve sürekli ntsye bağladılar sancılarımı takip ettiler. Düzensiz sancılarım vardı, Tam 41.haftada düzenli sancılarım başladı açıklığa baktılar 3cm, sonra lavman yaptılar, bi kaç kere tuvalet trafiği gel git yaptım🙈 sonra ılık suya girdim yarım saat 45dk falan bekledim sonra istifar etmeye başladım heyecan ve stresten, sonra artık doğum odasına aldılar 3saat geçmişti o açılmamın 3cm olduğunu söylediklerinin üzerinden. Tekrar baktılar 9cm olmuş, ondan sonra doğum başladı ve 3saat sonrasında doğurmuştum yavrumu🙏❤️ ha o tuvalet trafiğinden sonra biraz yürüdüm, sancı geldikçe çömeldim kalktım, biraz zor oluyor ama açılmanın ilerlemesi için önemli bence, tavsiye ederim onu kesinlikle.