Kışın dogum yapıcaksan 1 tane yeter ama yazın çok gerekli oglumda çok lazım oldu şimdi gene yaz bebegi olcak aldım 2 3 tane

Bktgzdd ilk doğumum yaza denk gelmişti hiç battaniyem yoktu o yüzden aldım hava geçirme açısından gerçekten çok güzel terletmiyor ama zaten ince battaniyeniz varsa tekrar para harcamayın derim

Deryam35 en iyi en sade şekliyle abartmadan güzel bir liste yapmışsınız teşekkürler 👍

BenSem hemşireye ince penye battaniye koydum ekstra olarak da 1 tane Müslin örtü ve nohut battaniye aldım yeterli olur mu sence canım ?

Bktgzdd ben koymadım hastane çantasına almadım da çok pahalı 😅😅

Bence gerekli ben yazın normal battaniye kullanamayacağım için 3 4 tane muslin aldim tam yazlık. Kundak yaparım arabaya sererim pusete örterim vs

Bktgzdd mesela bebeği yatiracaklari yere 1muslin örtü seriver. Veya havlusu yıkamada ama bebeği banyo yaptırdın müslin ile kurula. Diyelim ki alt açma bezi bitti müslin örtüyü ser al altını. Yazın pike gibi incecik at üzerine üşümesin….. gibi

BenSem kalın penye battaniye de almıştım da onu da alsam mı yanıma bilemedim ya

Hava kış olduğu için müsline gerek olmadı kanaatine vardım :) çok teşekkür ederim. Bu arada ben hastane çantamı tatile çıkıyor gibi doldurmadım. Aldıklarımı yazayım. Çünkü 1 gece kalınacak o kadar şeye aslaa gerek yok..

Kendim için
    1 adet pijama takımı
    1 adet sabahlık
    2 adet emzirme atleti (südyen sevmiyorum takmıyorum çünkü)
    10 adet göğüs pedi
    1 adet lohusa tacı
    Terlik koymadım çünkü hastaneye giderken terlikle olucam
    Hastane çıkarkende gittiğim kıyafetleri giyeceğim için koymadım.
    Havlu ekleyeceğim duş alırsam diye 1 adet
    Depent ve lohusa pedi ekledim
    Kilot eklicem 2 adet
    Birde çorap 1 adet
    —-
    Bebek içinde
    2 adet yeni doğan takımı
    2 adet zıbın
    2 adet eldiven(takmıcam ama hemşire getirirken taksın diye ekledim)
    2-3 adet şapka
    Nohut battaniye 1 adet
    Kundak için ince bir battaniye 1 adet
    3-4 adet çorap
    Pişik kremi
    ( Emzikti süt sağma makinasıydı biberondu yok burun aspiratörüydü bu tarz şeyleri eklemedim aşırı gereksiz. Sizinde eklemenize gerek yok bence.. tabi emzik kullanmak tercih meselesi ben hiç alıştırmayı düşünmüyorum o sebepten almadım bile :) )
    Benim hastane çantama eklediklerim bu kadar :)
    He birde puset tabi ki..
    sade ve öz abartıya gerek yok ben tatile çıkarken bila abartı şeyler almıyorum sevmiyorum çünkü inşallah sizede fikir olmuştur :)

BenSem ben küçük çarşaf götürmüştüm,ya da seçenek olarak bu takımların oluyor ya ince örtüleri onlarda olur

Eflinlina HASTANE ÇANTASI

1 paket ıslak mendil
      Pamuk ve kutusu
      15 tane bebek bezi

Doğumhaneye verilecek;
      1 takım kıyafet (eldiven şapka önlük çorap ve zıbın dahil)
      açma örtüsü
      bebek bezi 1 tane
      1 battaniye orta kalınlıkta

Pişik kremi
      Göğüs ucu kremi
      Göğüs pedi 15 20 tane koydum ben paketliydi açmadan
      2 kilot
      2 atlet
      1 Sudyen
      Depend 6.tane
      2 yedek alt açma örtüsü
      2 müslin battaniye
      1 kalın puffy battaniye
      1 takım gecelik 1  pijama takımı
      3 çorap
      1 tane yedek toka
      2 tülbent
      Dedorant
      Gece pedi uzun
      Vücut ve saç havlusu
      Korse
      Biberon Emzik
      Gümüş kapak
      Silikon göğüs ucu
      Çıkarken giymeye 1 takım kıyafet
      Yelek
      2 yedek 2 takım kıyafet 2 zıbın 3 çorap ve ağız mendil
      İsimli takımı ve taki takı yastığı
      Terlik
      Çöp ve kirli poşeti
      Topuz tokasi ve ütü istemeyen şal ve bone
      Hırka 1 tane
      Kağıt havlu
      2 tane avuc içine de sıkmak için tarak
      Kuruyemis ve içecek
      İğne
      Maske
      Kolanya
      Enjeksiyon

Kendim için doğumhaneye verilecek
      1 takım pijama takımı
      1 Sudyen
      1 atlet
      1 depend
      1 tülbent
      1 Çorap
      Başta depend olacağı için üstümde ekstra kilot koymadım

Bktgzdd emzirirken örtmek. Bebeği yaptıracağın yere sermek. Bebeğe kundak yapmak ve üstüne örtmek genelde ama kış bebeği olacağı için. 4 tane yeterli uyku tulumu kullanıyorsan. Torba kundak aldıysan 2 tane bile yetiyor. Aşırı abartılıyor bazı şeyler 😂

Eflinlina devlet hastanesi ve hastanem uzak canım her koşulu düşünmek lazım oldu ki 2 3 gün kalmam gerekir diye düşündüm her olasılığı. Sormak istediklerini sorabilirsin. Hepsi gerekli şeyler

Bktgzdd iki tane müslin koydum biri yatacağı yere sermek için diğeri de puset için. ayrıca yıkadıktan sonra, önce müslini sonra üstüne havluyu atacağım çünkü bazı kazalar olabiliyor 😂