Kışın dogum yapıcaksan 1 tane yeter ama yazın çok gerekli oglumda çok lazım oldu şimdi gene yaz bebegi olcak aldım 2 3 tane
Sizce müslin örtü çok gerekli mi?
Bktgzdd ilk doğumum yaza denk gelmişti hiç battaniyem yoktu o yüzden aldım hava geçirme açısından gerçekten çok güzel terletmiyor ama zaten ince battaniyeniz varsa tekrar para harcamayın derim
BenSem hemşireye ince penye battaniye koydum ekstra olarak da 1 tane Müslin örtü ve nohut battaniye aldım yeterli olur mu sence canım ?
Bktgzdd ben koymadım hastane çantasına almadım da çok pahalı 😅😅
Bence gerekli ben yazın normal battaniye kullanamayacağım için 3 4 tane muslin aldim tam yazlık. Kundak yaparım arabaya sererim pusete örterim vs
Bktgzdd mesela bebeği yatiracaklari yere 1muslin örtü seriver. Veya havlusu yıkamada ama bebeği banyo yaptırdın müslin ile kurula. Diyelim ki alt açma bezi bitti müslin örtüyü ser al altını. Yazın pike gibi incecik at üzerine üşümesin….. gibi
BenSem kalın penye battaniye de almıştım da onu da alsam mı yanıma bilemedim ya
Hava kış olduğu için müsline gerek olmadı kanaatine vardım :) çok teşekkür ederim. Bu arada ben hastane çantamı tatile çıkıyor gibi doldurmadım. Aldıklarımı yazayım. Çünkü 1 gece kalınacak o kadar şeye aslaa gerek yok..
Kendim için
1 adet pijama takımı
1 adet sabahlık
2 adet emzirme atleti (südyen sevmiyorum takmıyorum çünkü)
10 adet göğüs pedi
1 adet lohusa tacı
Terlik koymadım çünkü hastaneye giderken terlikle olucam
Hastane çıkarkende gittiğim kıyafetleri giyeceğim için koymadım.
Havlu ekleyeceğim duş alırsam diye 1 adet
Depent ve lohusa pedi ekledim
Kilot eklicem 2 adet
Birde çorap 1 adet
—-
Bebek içinde
2 adet yeni doğan takımı
2 adet zıbın
2 adet eldiven(takmıcam ama hemşire getirirken taksın diye ekledim)
2-3 adet şapka
Nohut battaniye 1 adet
Kundak için ince bir battaniye 1 adet
3-4 adet çorap
Pişik kremi
( Emzikti süt sağma makinasıydı biberondu yok burun aspiratörüydü bu tarz şeyleri eklemedim aşırı gereksiz. Sizinde eklemenize gerek yok bence.. tabi emzik kullanmak tercih meselesi ben hiç alıştırmayı düşünmüyorum o sebepten almadım bile :) )
Benim hastane çantama eklediklerim bu kadar :)
He birde puset tabi ki..
sade ve öz abartıya gerek yok ben tatile çıkarken bila abartı şeyler almıyorum sevmiyorum çünkü inşallah sizede fikir olmuştur :)
Bktgzdd cok teşekkür ederim 🌸
- Düzenlendi
Eflinlina HASTANE ÇANTASI
1 paket ıslak mendil
Pamuk ve kutusu
15 tane bebek bezi
Doğumhaneye verilecek;
1 takım kıyafet (eldiven şapka önlük çorap ve zıbın dahil)
açma örtüsü
bebek bezi 1 tane
1 battaniye orta kalınlıkta
Pişik kremi
Göğüs ucu kremi
Göğüs pedi 15 20 tane koydum ben paketliydi açmadan
2 kilot
2 atlet
1 Sudyen
Depend 6.tane
2 yedek alt açma örtüsü
2 müslin battaniye
1 kalın puffy battaniye
1 takım gecelik 1 pijama takımı
3 çorap
1 tane yedek toka
2 tülbent
Dedorant
Gece pedi uzun
Vücut ve saç havlusu
Korse
Biberon Emzik
Gümüş kapak
Silikon göğüs ucu
Çıkarken giymeye 1 takım kıyafet
Yelek
2 yedek 2 takım kıyafet 2 zıbın 3 çorap ve ağız mendil
İsimli takımı ve taki takı yastığı
Terlik
Çöp ve kirli poşeti
Topuz tokasi ve ütü istemeyen şal ve bone
Hırka 1 tane
Kağıt havlu
2 tane avuc içine de sıkmak için tarak
Kuruyemis ve içecek
İğne
Maske
Kolanya
Enjeksiyon
Kendim için doğumhaneye verilecek
1 takım pijama takımı
1 Sudyen
1 atlet
1 depend
1 tülbent
1 Çorap
Başta depend olacağı için üstümde ekstra kilot koymadım
Bktgzdd emzirirken örtmek. Bebeği yaptıracağın yere sermek. Bebeğe kundak yapmak ve üstüne örtmek genelde ama kış bebeği olacağı için. 4 tane yeterli uyku tulumu kullanıyorsan. Torba kundak aldıysan 2 tane bile yetiyor. Aşırı abartılıyor bazı şeyler 😂
KuzeyinAnnesi10 teşekkür ederim fikirleriniz için maşallah siz baya şey koymussunuz
Eflinlina devlet hastanesi ve hastanem uzak canım her koşulu düşünmek lazım oldu ki 2 3 gün kalmam gerekir diye düşündüm her olasılığı. Sormak istediklerini sorabilirsin. Hepsi gerekli şeyler
KuzeyinAnnesi10 teşekkür ederim benimde hastanem uzak evime cok orda eksik olmasındansa böyle tedbirli gidilmesi daha doğru geldi şuan bende böyle hazırlayacağim 🙏
Eflinlina hayırlı olsun canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşAllah 🥰
- Düzenlendi
Bktgzdd iki tane müslin koydum biri yatacağı yere sermek için diğeri de puset için. ayrıca yıkadıktan sonra, önce müslini sonra üstüne havluyu atacağım çünkü bazı kazalar olabiliyor 😂