Arkadaslar aranizda Özel sağlık sigortası olan var mi ya da tamamlayıcı sağlık sigortası. Nasil oluyor odemeleri falan. Bide dogum dahil mi. Ne zamana kadar yaptirilmali. Yani bilen biri A.dan z ye yardimci olabilir mi acaba.
Özel Sağlık Sigortası
Aysegul58 bnm özel sağlık sigortam var doğumuda kapsıyo ama eşimden kaynaklı fabrika demir hayatla anlaşma sağladı onunla devam ediyorum normalde özel sağlık sigortası yaptırırken hamileliğide katmak isterseniz hamile olmadan yaptırmanz gerekiyo ve sanırım 6-8 ay gibi bir süre hamilelik olmaması gereken şartları var bi kaçında
Aysegul58 tamamlayıcı sağlık sigortası olması gerekiyor doğum içerisinde , yalnız gebelik sigorta yaptırdıktan 4 ay sonra olması gerekiyor sigortayı yaptırdığın ilk andan itibaren hamile kalırsan karşılamıyor
sevgininpitircikleri ben suanda 6 haftalik hamileyim yaptiramam mi artik.
Aysegul58 bildiğim bu şekilde sadece doğum içinde geçerli değil bu ben sigorta yaptırdıktan 1 ay sonra safra kesesi teşhisi kondu acil ameliyat olmam gerekiyordu sigortam karşılamadı sigortayı yaptıralı en az 3 ay olması gerekiyordu sigortalı olduğum halde ücretli yaptırdım . Dediğim gibi karşılamıyor diye biliyorum başıma geldiğinden sen yi ede bir sigortacı ile görüş
Aysegul58 bizde yaptiracaktik doğumu karşılamıyor dedi sadece doğum dışında sadece bizden 12 bin istedi bide eşimin sigortacisiydi doğumda girerse 16,17 bin oluyor dedi hiç yaptirmadik mantıklı gelmedi bide yaptirdiktan sonra 3 ay sonra kullanabilecekmisim çokta mantıklı gelmeyince vazgectik
Aysegul58 sigorta olması muhtemel olaylar durumlar içindir, sigorta şirketleri zaten olmuş bir şeyi sigortalamazlar. Yine de bir kaç firmaya sorun isterseniz.
busduuk1914 oyleymis evet. Sigortacı bi tanıdığım var soracağım yinede ama gecmis zaten gereksiz olacak
Aysegul58 bunun yerine bebeğinize bireysel emeklilik ya da hayat sigortası tarzında bisey yapabilirsiniz doğunca. Daha güzel olur bence 💕
Aysegul58 aşkım şimdi şöyle anlatayım. Şu an hamileyken eğer özel sağlık sigortanın hiiiiiçbir anlamı yok. Eşim içişlerinde çalışıyor hamileyken araştırmıştım hiç işimize yaramadığını öğrendik. Kürtaj oldum yeniden bebek düşünüyoruz. Daha dün poliçe göndermişler aynen şunları kapsıyor. Her türlü ayakta tedavi her türlü ameliyat ve 1 kere chekup 1 kere diyetisyen gibi. Eğer sigorta yaptırdıktan sonra hamile kalırsan sigortan bitene kadar kadın hastalıklarıyla alakalı hiçbir muayeneye gidemiyorsun sigorta kapsamında. Paranla gidbilirsin. Eğer doğumu karşılamasını istiyorsan sigorta yaptırıp 1 sene sigortalı kalıp sonra 2.senede hamile kalman gerekiyor. O yüzden hiiiç mantıklı değil eğer son cümlemdeki gibi bir şey düşünmüyorsan
@Aysegul58 axa Allianz Türkiye bu şirketlerde 1 yıl bekleme süresi oluyor Anadolu sigortadan yaptırmış olsaydın ilk 3 ay içinde gebe kalırsan doğumu karşılıyor 1 ay ile kaçırırsan yeniletmek gerekiyor gebe kaldıktan sonra bu şirketlerden yaptırmazsın sompo sigortadan sadece madicana da geçerli doğum sigortası yaptırabilirsin
Ben yaptırdım, gebe kalmadan en az 4 hafta önce olması gerekiyordu. Yaptırdığım Doğum da dahil 10 muayeneyi karşılıyor. 2022 aralıkta 4.300e yaptırmıştım, 2023 aralıkta 6720ye yenilediler. Bir de hamile iken de yapan sigortalar da var. Onların da bayağı hesaplı olduğunu duydum.
@Altin23 gebelik harici kadın doğuma giderseniz karşılanır veyahut doktora gebelik yazmazsanız başka bir not girerse muayene karşılıyor gebelikle alakalı hangi bölüme giderseniz notlarına gebelik girdiği zaman karşılamaz çünkü enabıza düşüyor ve şirketler bunu görüyor yazmadıkları saman sorun yok 🤪 Anadolu sigortayı düşünürseniz anadoluda süresi yok ilk 3 ay içinde gebe kalırsanız poliçe bitmeden doğum yaparsanız karşılar poliçe biter doğum gelirse de yenilenmeniz gerekiyor
Canım hamileyken de yaptırabilirsin ama 30 bin civarında onlar ben ağustosta yaptırdım anadolu sigorta 9 bindi doğum dahil 1 ay bekleme süresi vardı yani 1 ay hamilelik olmayacak sonra olabilir.