Tugce-K Lalemmm12 doktora güvenmeyi seçtim ben ya. Kötü bir şey olsa veya bebeği riske atıcak bir şey olsa biraz daha bekleyelim, tekrar olursa kullan derdi. Demek ki zararı yok ki bi 10 gün kullan dedi
Esragok-k1 Tugce-K ben kanama yaşadım içiyorum sabah akşam progestan uyku biraz sersemlik bazen baş ağrısı yapıyor kaç ayda kullancam bilmiyorum 🤷♀️
Tugce-K Omerkazim çok teşekkür ederim yorumun için🤗 dün akşam itibariyle kullanmaya başladım inşallah şifa olsun🙏🏻
Tugce-K Evremoz anladım canım içim rahatladı gerçekten genelde okuduğumda hep düşük tehlikesi yaşayanlar, kanaması olanlar ve tüp bebek yapanlar kullanıyor olarak okudum. Bi an kendimi kötü hissetmiştim ama yalnız değilmişim
znkara Tugce-K ilk 3 ay bende kullandım kanamam olmamasına rağmen kimyasal gebelik geçmişim olduğu için doktorum tedbir amaçlı kullanmam gerektiğini söyledi
Tugce-K znkara hmmm🤔 anladığım kadarıyla tedbir amaçlı da kullanılabiliyor ve demek ki bebeğe herhangi bir zararı yok🙏🏻
1palyaco Tugce-K yok anladım sizinki kabızlık ile alakalı . Benimd demek istediğim bende leke gelmişken bile doktorum hemen kullan progestan kullan demedi kullanmamı istemedi . Sizin de makattan gelmiş kan bence de kullanmayın derim.
Tugce-K 1palyaco doktora da aynen böyle anlatmıştım. Yani emin değilsen kullanma derdi ama o “Sen yine de kullan” dedi. Zararı olsa kullanma derdi herhalde ya. Bi 10 gün olduğu için sıkcam dişimi. Bu seferde bi sorun olsa kullanmadım o yüzden oldu falan diye iyice moral çöküntüsü yaşarım
Esragok-k1 Tugce-K kuzum kırmızı mıydı genel cerraha gitseydin keşke bende bir ara çok kabız oldum zor ama baya ıkındım çok zorlandım taze kırmızı kandı parlak genel cerraha gittim anüs çatlamış zorlamadan
Tugce-K Esragok-k1 kırmızıydı evet ve yoğundu. Ama tek seferlik oldu. Acı falan hiçbi şeyde hissetmedim. O yüzden şok oldum zaten. Nasıl yani bu ne diye deliye döndüm o an. Ama tekrar peçeteyle sildiğimde falan bi şey yoktu. Kaç kez peçeteyle de bastırdım damar mı çatladı hala mı kanıyor diye ama yoktu. 2 gün ciddi kabız oldum ama ıkınmadım korkudan yine aynısı olur diye. Daha bu sabah düzeldi ama kanama yoktu. Çok enteresandı. 1 kez o yoğunlukta olup tekrar peçeteye gelmemesi falan🙄🙄
Tugce-K Esragok-k1 sizinki vajinal kanama mıydı? Ben ön mü arka mı kanama olduğunu o an anlayamadığım için telaş yaptım. Yüksek ihtimal kabızlığa bağlı bi kanamaydı ama sanırım tedbir amaçlı 10 gün iç dedi bana.
Emibra Tugce-K banada doktor kullandırmıstı, alttan kullan demişti bnde tahriş olup kanadıgını duymuştum o yüzden agızdan kullandım, sonra enzımleri yuksek çıktı kullandırmayı bıraktırdı enzımleri de yüksek çıkara biliyor.
Tugce-K Emibra size kaçıncı haftanızda kullandırttı? Ve ne kadar kullandınız ve enzimler yükseldi? Bana 10 gün, gece yatmadan 1 kez kullan dedi. Ağızdan alıyorum ben de.
1palyaco Tugce-K öyle yapın en iyisi kullanın ama vajinal kullanın hap olarak hormonları fazla etkiliyor kana karıştığından bence.
Esragok-k1 Tugce-K 3 hafta olcak cumartesi içiyorum Progestan 200 mg bakalım perşembe kontrol var ayrıca bu ilacı herkes içiyor zararı olsa vermezler sadece uyku yapıyor biraz sersemlik sabah akşam aynı saatte içiyorum
Emibra Tugce-K hamile olur olmaz baslamstım 2 hafta kullandım, kan değerleri yuksek cktı progeston yapabiliyor enzmlerde yükseklik dedi. Snra bıraktım.
Tugce-K Esragok-k1 bildirdim hemen zaten o da 10 gün kullan gece yatarken 1 tane dedi. Onun dışında acilde alttan muayene ettikleri için kendi doktorum ekstra bana da gel ben de muayene edeyim demedi. Sadece dediğim gibi progestanı 10 gün kullan dedi.
Tugce-K Esragok-k1 hadi ya sonrasında vajinal kanamada oldu demek hmmm o zaman progestanı kullanmak iyi olucak. Bi an ilaçtan endişe duymuştum ama bak sende de sonrasında vajinal kanama da olmuş. 1 kez mi oldu? Sonrasında geçti mi? Şuan kaç haftalıksın?
Esragok-k1 Tugce-K canım ama benim ilk kabız oldum anüs yırtlmştı zorlamadan çatlamıştı yani çok zorlandım onla alakalıydı vajinal kanama olma sebebi hastaydım crp enfeksiyon yüksekti otururken oldu çok yoğun pıhtılı bir şekilde 2 gece yattım hastanede çok şükür bebeğim iyi bebek dışı kanamaymış kanama alanı varmış bebekle alakalı değil dediler enfeksiyon tetiklemiş olblr dedi yada bebeğin genetik kromozom yapısı da sebep olblıo dedi o zaman 9+8 falandım şimdi 12 +1 günlük ilaç kullanıyorum şükür iyiyim ama 9 ay kanama yaşayan var bir iş yapmıyorum yatıyorum sen zaten kendi doktoruna gittiğinde oda bakar muayene eder büyük ihtimalle senin ki makatla alakalı olabilir genel ceraaaha gitseydin o bilirdi