Mrvmomy Tamamen yasak olduğunu unuttum bir sürü etli çiğ köfte yedim 6 aylık hamileyim birşey olur mu yedikten sonra bağırsağım bozuldu acıdan mı etten mi bilmiyorum ama birşey olacak diye korkuyorum evde yapılan çiğ köfte
Ziynetdefne16 Mrvmomy valla benimde aşırı aşırı canım istiyor anneme yaptırmak istiyorum ama doktora danışıp izin verirse yiyeceğim bir kereden birsey olmaz bence ama çok yediysen doktora danış muhtelemen çiğ ette acı da bagirsagi bozar
cokbilmismom Mrvmomy toksoplazma testi yaptırın içiniz rahat etsin, çünkü az yememişsiniz riske atmayın eğer bir şey bulaştıysa direk tedaviye başlanır. Yanındaki birinde mi hiç uyarmadı ona çiğ et var yeme diye
Zeynep1225 Mrvmomy Valla bende çok uzun bir süre zararlı olduğunu bilmeyip hatta sağlıklı olduğunu düşünerekten yumurtayı rafadan yiyordum 35. Haftamdayım yeni öğrendim yasak olduğunu bir şey olmaz inşallah 🤦♀️
cokbilmismom Ziynetdefne16 etsiz yapın yiyin niye hem bebeği hem kendinizi riske atacaksınız ki toksoplazma küçümsenecek bir şey değisl çok riskli doktor bana hadi bir sefer ye dese bile içim rahat etmez yemem asla
Ziynetdefne16 cokbilmismom doğru söylüyorsun aslında bilmiyorum çok aşırı canım istiyor ama bayılacağım burnumda tutuyor etsiz olan o tadı verir mi başka yöntem varmi et tadı verecek bilginiz varmi knorr bulyonla yapıyorlarmış benzermi acaba
cokbilmismom Ziynetdefne16 hiç bilmiyorum benzer mi ama deneyin isterseniz. Etli ben hamile olmadan önce kayınvalidem yapıyordu ben etli olduğunu bile anlamıyordum 😂 pek sevmem tadımlık yerdim
Kelebekmisaliihayat Ziynetdefne16 o bulyonlar da çok zararlı. Pişmiş ettin yapılır mı acaba, eğer pişmiş et ile oluyorsa , illa etli tuketecekseniz pişmiş olsun. Tabi yeşillik de iyi yıkanmış olmasına dikkat edin. Toksoplazma için de test yaptırın, içiniz rahat etsin.
Ervaa35 Mrvmomy valla ayda bir yiyiyorum 6 aylık hamileyim bende zaten düşkünüm o acıdan kaynaklıdır büyük ihtimalle ama tabi içine sinmiyosa birdaha yeme😂☺️
Ervaa35 Mhanebru evet yedim ilk hamileliğimdede yedim sımdıde yedim yani abartılcak kadar değil 9 ay toplasan 3 kere falan
Mhanebru Ervaa35 bende yedim çok korkuttular beni doktor kan testi verelim dedi o yüzden benim gibi olan varmı merak ediyordum
Ervaa35 Mhanebru yani bu kadar neden korkuttular anlamadım zaten yoğurdukça o kıyma pişiyo çiğ denilemez aslında
Fatma-Zehra-gunes- Mhanebru Mhanebru ben kan testi yaptım doktor dedi o bakteriyi daha önce tanımış ama yeme dedi ben yedim ama bugün
Fatma-Zehra-gunes- Ervaa35 bizim büyükler de diyo biz yiyorduk hamileyken ben ilk gebeliğimdede yedim bugünde yedim ama 2 tabak yedim ama tabaklarda azdı yani korktum bende
Ervaa35 Fatma-Zehra-gunes- yedim valla yalan söyliyemem yeni de doğum yaptım hiçbirşey yok çok şükür😂
Fatma-Zehra-gunes- Ervaa35 ayy çok şükür çok sevindim sağlıklı olmanıza bebişle sağlıkla büyütün . Daha önce vücut ona bağışıklılık kurmuş dedi doktorum keşke her annede olsa dedi yedim korktum urfadayız ramazanda yapıyorlar ama tabaklarda az azdı işte ben 1.5 tabak yedim ondan rahatsız oldum ama daha yemem psikolojik olarak midem bulandı ondan çok ama çok severim çiğ köfte
Fatma-Zehra-gunes- Ervaa35 erva hanım dündendir çok kötüyüm ağlamaktan kendimi alıkoyamıyorum doktoruma sordum dedi dikkat et her ay toksoplazma testi yap böyle dedi daha kötü oldum ama ben hamile olduğumu bilmeden öncede yemiştim baya sonra hamileliği öğrenince test yaptım çıkmadı bi şey ama kafamdan gitmiyor vesvese veriyor şeytan ağlamak istemedikçe ağlıyorum