Ilk iki hafta herzaman “hediye” olarak eklenir, cunku tahmini yumurtlamanin ne zaman oldugu bilinmez. Normalde yumurtlama adetten iki hafta sonra olur (herkeste bu sekilde olmak zorunda degil, daha erken veya daha gecte olmasi mumkun) yumurtlama oldugunda yumurta dollendigi zamandan 2 hafta sonra da test yaptiginizda testte ikinci bir cizgi cikar veya kan dan bakilir. Her zaman son adet tarihini sorar doktorlar ona gore bi hafta belirlenir, biraz daha gectikten sonra ultasondan tam anlamiyla bebegin kac haftalik oldugunu ogrenirsiniz zaten.
Yani herkes bi dalga gecer gibi konusma yapmis, ilk gebeligi olabilir kizin bilmiyor olabilir ne var yani 😅 doktorun ona soyledigini soylemis iste. Tuhaf bir sey yok. Tebrik ederim sizi oncelikle 🌼 insAllah saglikla dogar bebisiniz.
Benim bu gebeligimde yumurtlamadan itibaren ⅚ haftaya kadar cok belim agrimisti. Ne yatabiliyordum ne oturabiliyorum baska bir seyim yoktu. Simdi 14 haftalik olduk iyiyiz bir sorun sikayet yok. Ilk gebeligin ise eger belki cok agir gecebilir, benim ilkim cok zor kusmali gecti.