Gamzea35
Aslında tüm hamileliğim yatmakla geçti diyebilirim sadece 10 dakika yürüyüş yapıyordum çok fazla değil onun dışında pilates topunda oturuyordum sadece akdmakskaks hareket falan yapmıyordum bir tek hurma yedim o da en fazla 3 tane yemişimdir ananas yedim birde her gün sıcak suda squat yaptım son 3 5 gün falan
Sancı geldiğinde hissediyorsun zaten regli ağrısı gibi benim belime vuruyordu. Doğurmadan 3 gün önce çok düzensiz geliyordu 3 5 saatte bir vurup geçiyordu. Doğumdan önceki gün 20 dakikada bir geliyordu artık o gün sıcak suda squat yaptım. Sabah uyandığımda da zaten 5 dakikada bir geliyordu sancım. Suyum nişanım falan gelmedi sadece sancıyla doğuracağımı anladım. Doktoruma yazdım gel bakalım dedi hazırlıksız olduğum için suyum gelmedi daha diye geçiştirmek istedim o da korkma doğurtmicam dedi 😅.
Sancı nasıl bir şey, beline vuruyor 15 20 saniye sanki bel kemiklerini biri avuçlamış sıkıyor gibi bir his ve çocuk sağda veya solda taş gibi oluyor sancı geçince gevşiyor.
Gittiğimde nstde sancılar çıkmıştı 3 cm açıklığım vardı, alttan muayeneden sonra nişanım geldi zaten doğuma yakında ebe suyumu kendi patlattı
Doğumda korkulacak bir şey yok aslında beni tek zorlayan şey alttan muayeneler oldu devamlı açıklık kontrolü yapıldı, suni sancı aldım açıklığım 5 cm olunca epidural aldım suni sancı biraz ağrı yaptı
Epidural de belden iğne gibi bir şey yaptı, boynuma uzantı gibi bir şey uzattılar epidurali o boynuma uzattıkları şeyden enjekte ettiler. 9 cm olunca ve epiduralin etkisi yavaş yavaş geçince ıkınma isteği geliyor zaten insana ıkınma geldikçe ve doğru ıkındıkça her şey mükemmel ilerliyor
Ekstra olarak sondayla doğumdan önce 2 kere idrar boşaltımı yaptı ama epiduralli olduğum için sadece gıdıklandım, sonda takılı kalmıyor zaten
Epiduralde sancı minumuma iniyor kaybolmuyor burda çok okumuştum bu soruyu soranları bunuda söyliyim. Sen yine sancıyı az da olsa hissediyorsun, çocuğun kasıldığını falan
Zaten ertesi günde eve gelip duş alıp normal hayatıma döndüm, sadece o akşam dikişlerden oturup kalkarken falan biraz zorlandım
Bebek gibi bir doğum oldu benim için