DENIZ_55 Allah bebeğinizi size bağışlasın güçlü bir bebek olur inşallah. Kendini üzme çünkü sen ve sabrın sana lazımsın. Bebeğin sağlıklı doğup kuvözde kalacak belli bir dönem hemen çıkmasını maalesef bekleme ve bebek içinde en uygun sağlıklı yer orasıdır. Bu duruma da inşallah çabuk alışırsın. Bebeğin doktorlarım ölçtüğü kilo 700 gram olabilir daha da küçükte olabilir gerçekte. Ve doğduktan sonra da her bebek ödem atar o biraz daha düşecektir doğum kilosundan… kuvöze girince bebek ona dokunucam diye sakın acele etmeyin,bebeği görünce daha iyi anlarsınız beni çok minik ve vücudu daha çok kırmızı- koyu kahverengi gibi olacak, orada elinizi dezenfekte edeceksiniz ama enfeksiyon kapma durumu çok fazla. Zamanı gelince hemşirelerde hem dokınun, hem kucağınıza alın diyecek sabret. Yanındayken ona güzel şeylerden bahsedin, hayallerinizi anlatın, o an içinizde korku çok olacak ama yine de güzel şeyleri aktarın,yanında sakın ağlamayın…… ben 28+6 da doğum yaptım ama 3 hafta gerilik vardı artık beslenemediği için doğdu. 800 gramdı daha sonra 560 grama düştü ödemden dolayı. Ama sağ doğmasıyla bana çok büyük umut vermişti oğlum🙏 83 gün sonra evime getirebildim bin şükür suan beşiğinde mışıl mışıl uyuyor. Suan 16 aylık O minicik kırmızı kahverengi gibi olan bebek büyüdü iyice eli yüzü şekil aldı beyaz açık kumral bir bebek oldu🙏 inanması hala güç ama çok şükür yanımda benimle büyüyor. Savaşçı bir oğlum Var benimde. Allah yar ve yardımcın olsun zor bir durum ama yaradan seninle olacaktır bunu unutma sadece güçlü sabırlı ol. Prematüre bebek anneleri evlatlarını karnında değil,kalbinde büyür💜