Sankipandayim Merhaba, 9 haftadır hamileyim ve plansız oldu. Maalesef sigara kullanıyorum bir ara bulantım oldu ve azalttım ama henüz bırakamadım. Bulantılarım geçti diyebilirim çok kısa sürdü. Benim ile aynı durumda olan var mı ? Önerilerinizi bekliyorum :(
Melekler12 Sankipandayim keşke bunu yazmasaydin canm şimdi gelirler akıl vermeye çalışırlar bagimliysan bırakmasın ama azaltmaya bak canm
nzlbrn Sankipandayim bende tabiri caizse köpek gibi içiyordum hatta emiyordum sigarayı 😅 gebe olduğumu öğrenince bıraktım hemen şimdiye kadar canım hiç çekmedi çünkü bebekle ilgili bir sorun duyup bunun yüzünden vicdan azabı çekmeye hiç gücüm yok ama bunu kendi kendine kafanda bitirirsin çünkü birileri baskı yaptıkça daha çok itiyor insan kendini içmeye. Doğumhane ebesiyim ben düşük doğum ağırlıklı ve gelişim geriliği olan çok bebek gördüm bu yüzden ondan başka çarem yoktu tez zamanda sana da nasip olur inşallah 🙏🙏
ozgeerkan73 Sankipandayim ben şuan 6 aylık evliyim bekardan acayip sigara içerdim . Evlenince ara ara içmeye başladım şuan acayip canım çekiyor ama bebegime en ufak bir zararı olacağını düşündüğüm için tutuyorum kendimi, sende kafanda bitirmelisin bizim lafımız la olucak iş değil o canım, senlik o inşallah tez zamanda bırakırsın
Aasdd Sankipandayim 34+3 maalesef bırakamadım bazı günler içmeden geçirdim ama bırakamadım azaltmaya çalıştım azalttımda gebeliğimin ilerleyişinde veya bebekte sorun yok çok şükür
Sankipandayim nzlbrn nzlbrn Elbette bırakmak istiyorum. Çok dua ettim tiksinmek için ama inanın bulantılarım bile 2-3 gün sürdü diyebilirim. Normal bir şekilde devam ediyorum hayatıma. Hamile olduğumu bile hissetmiyorum. Çok mu erken acaba hissetmek için ?
nzlbrn Sankipandayim 18 haftalık oldum henüz yeni hissediyorum bende gebe olduğumu ve inan bir kere bile bulantı yaşamadım dediğim gibi belki ben çok keskin ve mesleki olaylardan dolayı da bırakabilmiş olabilirim. Akıl vermek istemiyorum yanlış anlama çünkü biliyorum sigara içerken bırak diyenlere ne kadar söylemek kolay olduğunu 😊 kafanda bitir strese girdiğinde farklı uğraşlar bul istersen şimdiden konuş bebeğinle onunla paylaş hepsini çünkü iki aya hareketlerini hissedeceksin zaten hiçbir şey onun gelişiminden önemli değil bırakamazsan bile sürekli ertele 1 saate içicem 2 saate içicem diye günde 2 3 tane iç mesela. Dünyanın en güzel hissiymiş sana söyleyim ne boğaz gıcıklanması kaldı ne pis kokusu hatta o kadar abarttım ki sanki sigarayı emen ben değilim gibi içenden de rahatsız oluyorum😅 bir de ne yalan söyleyim etraftan helal olsun nasıl bıraktın ne irade varmış gibi sözler duymakta egomu okşuyor. İnanıyorum her anne isterse başarır bunu bu duygudan daha bağımlı bir duygu yok çünkü strese sokma ama kendini o şekilde hiç olmuyor rahatla o zaman ya azaltırsın ya bırakırsın ♥️♥️
TgbHmz Sankipandayim Benim 5 haftalıkken tüm belirtilerim başlamıştı belki de hiç olmaz daha bulantı Allah yardım etsin inşallah bırakabilirsiniz
ozgeerkan73 Sankipandayim haftaya perşembe kontrole gidcem o zaman belli olur belki , bebekten bebeğe değişiyor genelde bazinlarin 16. Haftada belli oluyor bazıların 13 14 belli olmuyor pek
Sankipandayim ozgeerkan73 Bende 7 aylık evliyim. Tabi kafamda bitirmem gerekiyor. Ben sadece benimle aynı durumda olan var mı diye merak ettim.
ozgeerkan73 Sankipandayim vardır illaki o sigara kapılan zor bırakıyor genelde ama bebisiniz için inşallah bırakma yolunda ilerlersiniz 😊
DilekArminB Sankipandayim var canım var ben varım 7 aylık evliyken hamile kaldım ilk öğrendiğim vakitler gün 2 tane falan içmeye çalıştım sonra baktım olmuyor günde 5 6 diye yükseldi şu an max 7 tane içiyorum o da çok nadir ama içen birileri yanımda olursa detaylı ultrasonda göründüğüm doktor günde 4 5 içilebilir demişti bana şu an 38 haftalığım inşallah bir sorun olmaz
Sankipandayim nzlbrn Yanımda biri içtiği zaman bende rahatsız oluyorum aslında. Ama ben içtiğimde sorun olmuyor. Birde tabi bu bahane değil ama en hafif ve ince olan sigaralardan kullanıyorum. Bu son paketim diyorum ama bir türlü son paket olmuyor :( Çok dua ediyorum tiksinmek için :(
Elanur06 İlk hamileliğimde içmiştim şuan ki hamileliğimde mide bulantısı yüzünden bıraktım iyikide bırakmışım diyorum darısı sizlerlere inşallah
Blackatlas Ben de bırakamadım, nikotin bandı kullanıyorum. Sinir, öfke, gerginlik gibi belirtilerim olmuyor en azından tavsiye edebilirim dr’nuza danısıp sizde kullanabilirsiniz.
nzlbrn [silindi] hiç belirtim olmadı reglim gecikince öğrendim gebe olduğumu o kadar bir de iki üç kere hazımsızlık yaşadım ne bulantı ne kusma ne de bir şeyden tiksinme şükür 🙃
Ezgi1045 nzlbrn kuzum ben de senin gibiyim beklenmedik bir hamilelik yaşıyorum bulantım hiç olmadı çok azalttım günde 3-5 içiyordum ilk haftalar sonra yine bi baktım 10-15 içiyorum tamamen kestim 15 gün falan hiç içmedim sonra tek tük derken şuan yine günde 7-8 oluyo çok zor gerçekten tiksinmiyosan vicdanınla stres arasında alt üst oluyosun şuan 31 haftalığız çok şükür her şey yolunda hatta bebeğim 2 hafta önde gelişim gösteriyor 4200 falan doğmasını bekliyorum dedi doktorum tabi bunları duydukça içim rahatlıyor içmeye devam ediyorum ama çok da korkuyorum ona bunu yaptığım için hep suçluyorum kendimi Allahın izniyle inşallah sağ salim sağlıkla kucağımıza alalım Allah yardımcımız olsun
nzlbrn Sankipandayim tiksinmeyi bekleme şimdi içsem yine içerim inan sadece kesin sınır çizdim kafada bitirdim inşallah Allah içine ferahlık versin bırakman için 🙏🙏