• isimler
  • İki isim koyanlar bakabilir mi

MrsMommyy1 benim birinci oğlum Eyüp tuna ve hep iki isim kullandık çevremize de öyle alistirdik zaten oğlum tek isim duyunca tepki vermiyor. Şimdi ikinci oğlum doğacak ona da iki isim düşünüyorum. İsimleri beraber kullanmak için bence akıcı ve birbirine uyan isimler olmali

MrsMommyy1 sağlıkla büyüt İnşallah canım benim rabbim hayırlısıyla büyütmeyi nasip etsin sana vet ben de senin gibi düşünüyorum İlerleyen zamanlarda hangisini beğenmezse diğerini kullanırız diye ben de iki ismi düşünüyorum

MrsMommyy1 ben tek isim tarafıyım. Ama ilk kızımızın ismini Fatma Betül koyduk. Beraber koymasaydık 2. Sadece Betül olacaktı. Şuan 14 aylık aile iki ismi söylediği sürece zorluk olmaz. Tabi uzun oluyor ister istemez. Tek isim söyleyende oluyor. Ama biz hep Fatma Betül diye sesleniyoruz. Aileler de öyle. Diğer çocuklar tek isim olur. Seslenme olarak ne kadar alışsan da uzun geliyor ya. 🤭

Nur321 evet gerçekten herkes iki isimle sesleniyor tek seslenen çok nadir ama ben kendim de açıkçası uzun mu oldu diye gerek var mıydı diye bi düşündüm 😊 ama sonradan şuan bebeklerin %80i çift isimli okulda vs çok fazla çift isimli olacak zorluk yaşamaz diye düşünüyorum

MrsMommyy1 Gülce Lina olacak Rabbim nasip ederse. Eşimle ben tam ismini söylüyoruz ama annem babam kayınvalidem hep Gülce diyor şimdiden🤦🏻‍♀️😂 İnşaAllah evladım da ikinci ismini benimser kullanır❤️

birLinaannesi söylenebilir bir isim bence siz iki ismiyle hitap ederseniz onu benimser en çok annesi görüyor 🥰 bizde herkes iki isimle sesleniyor arada tek diyenler de çıkıyor önemsemiyorum ilerde kendisi ne isterse onu sesleniriz

MrsMommyy1 Bu biraz isimlerin birlikte söyleniş kolaylığına göre değişiyor, ikinci isim nur Ada Ege Efe Alp gibi kısa olunca ikinci de söyleniyor ama ilk isim uzunsa veya isimler uyumsuzsa genelde birisin baskın kullanılıyor.

Eşim Hamza koymak istiyor bende yiğit o yüzden Hamza yiğit olacak büyük ihtimalle onun tarafı Hamza der benim taraf yiğit

Kızımın adı Mihriban Miray. %50’si Mihriban %50’si Miray diyor 😅 kızım ise ben Mihriban Miray’ım ama mihriban diye seslenin diyor 😂 şimdi oğlum olacak ona da kuzey Ilgaz’a karar verdik. Onda da yarı yarı şimdiden 😂