Denizzli20 Birçok kadın sadece yiyeceklerden yeterli düzeyde folat alamadığı için folik asit takviyeleri kullanmak durumunda kalıyor Folik asit takviyeleri hamilelik sırasında folat seviyelerini artırmanın pratik bir yoludur ancak dozlar çocuklarda insülin direnci yaratabilir ve beyin gelişimini yavaşlatabilir ve buna bağlı otizm hastalığı oluşturabiliyor Allah’ım kimseyi evladiyla sınamasın ama insanın başına en ufak bir olay gelince insan kullandığı hapların bile içinde ne olduğunu araştırıyor sen doktoruna git folik asit kullanmıyorum de neden diye illaki soracak ama ben 6 senedir aynı doktora muayene oluyorum bayanin bana dediği haklısın çünkü kendiside gebe ve kullanmıyor doktorlarımız dan Allah razı olsun meslekleri kolay bir meslek değil ama söyledikleri yeminlerin uzerinde durmayan bir çok doktorlar var Devlet Hastanesi’ne hiç gittiniz mi bilmiyorum ama sabah doktor gelmeden bir gidin bakalım kapısında folik asit ilacının reklamını yapmak isteyen kaç tane tanıtımcı var ben burda sallıyorum ya internet lafları söylüyorum size madem çok çok faydalı neden devlet karşılamıyor her hamilenin durumu olmayabilir ve neden reklamını yapıyorlar doktorlara bizim hapımızı oner diye yapışıyorlar sorunun cevabını alabilir miyim ?